Protest AUR în curtea Parlamentului

Circulația este blocată la Palatul Parlamentului, după ce aproximativ 1.000 de oameni, care nu au autorizație să protesteze, au ieșit în stradă pentru a cere parlamentarilor să nu adopte certificatul verde. Oamenii nu poartă mască de protecție și nici nu respectă distanțarea. Ei scandează „Libertate” și „România, trezește-te”. Potrivit digi24.ro, printre protestatari sunt și mulți susținători ai AUR, partid parlamentar care se opune acestui certificat.

Circa 100 de oameni au intrat în curtea Parlamentului, iar SPP a blocat intrările în instituţie. Deputatul PNL Gigel Știrbu a spus la Digi24 că mai multe mașini aflate în curtea Parlamentului au fost vandalizate. Jandarmii încearcă să îi convingă prin dialog pe protestatarii AUR să plece din curtea Parlamentului.

„La acest moment, prin echipele noastre de dialog, îndrumăm persoanele să părăsească zona exterioară a instituției. Până în prezent, efectivele jandarmeriei nu au folosit forța sau mijloacele din dotare. Facem apel către participanți să coopereze cu jandarmii, să respecte îndrumările acestora și să se îndrepte către ieșirea din curtea instituției, prin zona indicată de forțele de ordine”, transmite Direcția Generală de Jandarmi a Municipiului București.

Copreşedintele AUR George Simion, care a transmis protestul live pe Facebook, a spus certificatul COVID este „ineficient” şi „neconstituţional”, iar protestul a fost organizat pentru a spune un „nu hotărât acestor măsuri aberante, care nu soluţionează problema”.

Deja ai votat!