Măsurile de sprijin pentru angajaţi și angajatori vor fi prelungite

Ministrul Muncii, Marius Budăi, a declarat, ieri după-amiază, la Antena 3, că se pregătește un cadru normativ pentru eventuale restricții care ar putea fi impuse din cauza escaladării cazurilor de Covid-19.

Ministrul a spus că momentan se asigură o protecție din partea statului pentru angajații și angajatorii care ar putea suferi dacă s-ar confrunta cu noi restricții sanitare.

Astfel, Budăi a vorbit despre prelungirea până la 31 martie a șomajului tehnic de 75% din salariul mediu brut și a indemnizației de 41,5% pentru cei cărora li s-a restricționat activitatea:

“Cetățenii trebuie să știe că ne dorim să prelungim măsurile de sprijin pentru angajați și angajatori până la 31 martie 2022. Dacă va fi nevoie vom discuta și de o prelungire. Vorbim de șomajul tehnic de 75% din salariu mediu brut pentru angajații a căror activitate este suspendată, oprită pe perioada stării de alertă. Apoi e vorba de indemnizația de 41,5% din câștigul salarial mediu brut pentru cei cărora li s-a restricționat activitatea. Ne dorim să nu ne prindă valul cinci nepregătiți din punct de vedere al actelor normative dacă vor fi impuse restricții. Trebuie să avem o protecție din partea statului pentru cei care vor suferi din cauza restricțiilor dacă acestea vor fi”, a declarat ministrul Muncii.

 

Deja ai votat!