Guvernul a aprobat restricţiile cerute de CNSU

Guvernul a aprobat astăzi restricţiile cerute de Comitetul Național pentru Situații de urgență pentru a limita valul 5 al pandemiei de COVID-19. Acestea vor intra în vigoare după publicarea în Monitorul Oficial.

Printre noile măsuri se numără obligativitatea purtării măştii de protecție de tip medical sau FFP2 în toate spațiile publice închise și deschise. Măştile textile nu mai sunt permise.

De asemenea pentru preîntâmpinarea afectării activității autorităților/operatorilor economici deținători de infrastructuri critice angajaţii vor fi testaţi săptămânal, iar lucrul se va desfăşura în schimburi sau ture cu evitarea contactului între acestea sau utilizarea unor măști cu un grad mai ridicat de protecție (FFP2) în zonele aglomerate. Măsura este valabilă doar pentru angajații companiilor de stat și din infrastructura critică.

Magazinele și restaurantele vor fi deschise până la ora 22.00. La incidență sub 1 la mie, majoritatea activităților vor fi permise la o capacitate de 50%, pentru persoanele vaccinate, trecute prin boală sau care au un test COVID negativ. La incidență peste 3 la mie, capacitatea va fi de 30%. Concertele și festivalurile în aer liber se pot desfășura cu cel mult 500 de spectatori, iar la mitinguri pot participa doar 100 de persoane.

Deja ai votat!