spot_img
sâmbătă, aprilie 27, 2024
AcasăNaționalFacturile şi pandemia dezbină coaliţia

Facturile şi pandemia dezbină coaliţia

În ultimele zile apar tot mai multe atacuri publice, cereri de demisie și jigniri între liderii PNL și PSD.

Gestionarea pandemiei și criza facturilor la energie au provocat primele tensiuni majore între PNL și PSD. Pentru prima oară de la instalarea guvernului Ciucă, liderii celor două partide au început să se atace public și să ceară anchete și demisii.

Primele atacuri au început miercuri, pe fondul apariției a sute de cazuri cu facturi uriașe la energie electrică și gaze naturale. Virgil Popescu, ministrul PNL al Energiei, le-a cerut clienților nemulțumiți de facturi să meargă la ANRE (Autoritatea Națională de Reglementare în Energie) – o instituție controlată de PSD.

La puțin timp, Mihai Tudose, vicepreședinte PSD, a cerut demisia ministrului Energiei. “Din păcate, cam atâta poate. Și, cu declarațiile de azi, cred că e suficient. Cred că ar fi cazul să încercăm și cu altcineva”, a spus Tudose miercuri la Antena 3.

A venit rândul lui Marcel Ciolacu, președintele PSD. Întrebat la RTV dacă susține poziția eurodeputatului PSD, Mihai Tudose, privind demiterea lui Virgil Popescu din funcția de ministru, Ciolacu a spus că „ține cont de părerile și experința colegului Tudose”. „Este o decizie care trebuie luată în coaliția de guvernare, cu prim-ministrul Nicolae Ciucă”, a adăugat președintele PSD.

Ieri, liberalii au ripostat. Deputatul Gheorghe Pecingină, fost secretar de stat în Ministerul Finanțelor și un apropiat al președintelui Florin Cîțu, a cerut o comisie parlamentară de anchetă pentru ANRE. Agenția este condusă de președintele Dumitru Chiriță (ex-deputat PSD), iar din conducere mai face parte Alexandru Stănescu, fratele secretarului general al PSD, Paul Stănescu.

Tot ieri, PNL a deschis un nou front: gestionarea pandemiei. Purtătorul de cuvânt al PNL, Ionuţ Stroe, a criticat dur strategia Ministerului Sănătăţii, condus de Alexandru Rafila (PSD), în faţa valului 5 al pandemiei.

“În puţin peste două săptămâni avem o creştere uriaşă, care pune la îndoială pregătirea făcută de Ministerul Sănătăţii în faţa valului 5, unul care aduce sute de mii de cazuri în alte ţări din Europa. Ca un optimist, privind ce se întâmplă afară, eu încă aştept să văd care sunt aceste măsuri în domeniul sănătăţii pentru protejarea populaţiei, din partea ministerului? Cum oprim creşterea numărului de cazuri? Pentru că rezultatele până acum sunt proaste. Cât de real mai este interesul Ministerului Sănătăţii pentru pandemie câtă vreme, înainte de sărbători, opţiunea din partea ministrului a fost să venim cu alte relaxări, ca şi cum nimic nu s-ar întâmpla, iar acum doar tace şi doar face unele informări”, a spus Stroe.

PSD, prin vocea purtătorului de cuvânt Radu Ştefan Oprea, i-a răspuns ironic liberalului Ionuţ Stroe, care îl criticase pe ministrul PSD al Sănătăţii, Alexandru Rafila. „Dacă domnul Ionuţ Stroe nu cunoaşte măsurile luate până acum de ministrul Sănătăţii pentru prevenirea spitalizărilor şi deceselor Covid, asta înseamnă că ori este preocupat mai mult de noile tendinţe în materie de vestimentaţie sportivă, fie pur şi simplu nu înţelege nimic din ceea ce se întâmplă”, a transmis social-democratul pe Facebook, precizând că acesta „vorbeşte de funie în casa spânzuratului, ţinând cont de modul în care PNL a gestionat valul 4 al pandemiei”.

Deja ai votat!
Botoșani
cer fragmentat
4.3 ° C
4.3 °
4.3 °
81 %
1.3kmh
66 %
sâm
19 °
Dum
21 °
lun
21 °
mar
21 °
mie
20 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

Cei de la spital au blocat accesul pentru maşinile ce încurcă pompierii ca să iasă şi ei măcar o dată bine la simularea de...

EDITORIAL

În urmă cu aproape un an, mai exact pe 14 aprilie 2023, în „Monitorul de Botoșani”, apărea sub umila mea semnătură un editorial intitulat...

EPIGRAMA ZILEI

Ne țin calea, mai mult goale, Cu sânii în vânt, frivoli, Unele ne bagă-n boale, Altele în ... boli!   -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...