marți, mai 17, 2022
AcasăNaționalPreședintele de onoare al AUR: „Șansa României este înțelepciunea rusească”

Președintele de onoare al AUR: „Șansa României este înțelepciunea rusească”

De Ziua Unirii, la Iași, co-președintele AUR George Simion a anunțat decizia partidului ca președinte de onoare al formațiunii să fie Călin Georgescu.

Georgescu a fost candidatul AUR la funcția de premier în ultima criză politică și este cunoscut ca un admirator al mareșalului Ioan Antonescu și a liderului legionar Corneliu Zelea Codreanu, despre care a declarat că sunt eroi prin care „a trăit istoria națională”.

Înainte de a fi anunțată numirea, Călin Georgescu declara într-o emisiune televizată că povestea prin care Rusia agresează Ucraina și amenință statele din jur e doar propagandă americană și că „Șansa României este înțelepciunea rusească”.

Dealtfel, nici un lider AUR nu a comentat nici în vreun fel conflictul care se naște la granițele României și nici poziția partidului față de cererile liderului rus Vladimir Putin ca NATO să se retragă din România și Bulgaria.

Un deputat AUR din Brăila, Ciprian Ciubuc, trimite totuși de pe contul său de socializare niște recomandări pentru guvern: pe toată frontiera estică a României ar trebui să săpăm șanțuri de patru metri adâncime și opt metri lățime, că  trebuie minate podurile pe toată granița de est și reintrodusă armata obligatorie. Ciubuc nu a putut fi contactat de ziariști după postare pentru a detalia planul de apărare a patriei conceput de el.

Ciprian Ciubuc, deputat AUR de Brăila, ne pune să facem șanțuri la graniță

Ciprian Ciubuc a devenit cunoscut în parlament prin menționarea în declarația de avere a faptului că timp de un an s-a întreținut din alocațiile copiilor și un câștig la Loto, înainte de a deveni deputat.

Deja ai votat!
Botoșani
cer acoperit de nori
22.7 ° C
22.7 °
21.6 °
51 %
0.5kmh
98 %
mar
23 °
mie
14 °
joi
19 °
vin
25 °
sâm
27 °
RON - Română (nou) leu
EUR
4,9492

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

Probabil întreba lumea prea des ce e cu șantierul, de ce nu e gata. Și edilii au luat măsuri.

EDITORIAL

Săptămâna trecută s-au întâmplat niscaiva lucruri surprinzătoare. După amânări și amânări s-a dat decizia definitivă în Dosarul Colectiv, cu condamnări mai reduse decât cele...

GÂNDUL ZILEI

Mai interesant ar fi dacă atunci când dăruiești nu ai spune cât ci … din cât!   -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...