spot_img
vineri, aprilie 26, 2024
AcasăNaționalCity Insurance a intrat oficial în faliment

City Insurance a intrat oficial în faliment

Tribunalul București a admis, miercuri, intrarea City Insurance în faliment, la cererea Autorității de Supraveghere Financiară (ASF) și a dispus dizolvarea companiei de asigurări, la șase luni de când Autoritatea i-a retras licența de funcționare. Tribunalul a numit lichidator judiciar provizoriu pe CITR Filiala Cluj SPRL, cu o remuneraţie de 10.000 lei din averea City Insurance, scrie Agerpres.

Tribunalul a fixat termen pentru analiza stadiului continuării procedurii la 15 iunie 2022. Decizia nu este definitivă şi se poate formula apel în 7 zile de la comunicarea hotărârii.

Autorizaţie de funcţionare retrasă anul trecut 

ASF a decis pe 17 septembrie 2021 retragerea autorizației de funcționare a Societății Asigurare-Reasigurare City Insurance și a solicitat deschiderea procedurii falimentului.

Reprezentanţii instituţiei au precizat că, în urma unor investigaţii intense despre City Insurance în ultimul an, s-a descoperit că un cont declarat în Elveţia, care ajuta compania la solvabilitate, nu exista.

În perioada 2014-2021, ASF a impus City Insurance SA, dar şi conducerii societăţii mai multe amenzi în valoare totală de 18.736.666 lei şi a emis o decizie de majorare de capital de solvabilitate de 16.500.000 de euro.

City Insurance SA era principalul asigurător românesc, cu o cotă de piaţă de 17%. Compania, cu sediul central în Bucureşti, a fost înfiinţată în anul 1998 de către un grup de investitori. Societatea avea 400 de angajaţi şi 42 de birouri şi filiale.

Prețurile RCA au raportat o creștere-șoc de circa 25-40% imediat după falimentul City Insurance, în contextul în care această companie ținea prețurile din piață foarte jos, la un nivel chiar de „dumping”, după cum spuneau alți jucători din piață.

Deja ai votat!
Botoșani
cer acoperit de nori
9.4 ° C
9.6 °
8.2 °
97 %
4.8kmh
100 %
vin
15 °
sâm
18 °
Dum
20 °
lun
20 °
mar
18 °

CARICATURA ZILEI

Joi

POZA ZILEI

  Visul american poate fi trăit oriunde. Chiar dacă e mai mic şi mai gârbovit.

EDITORIAL

Schimbările „spectaculoase” în cadrul strategiilor electorale ale partidelor apărute pe ultima sută de metri sunt semne că, pe undeva, societatea dă semne de revenire...

EPIGRAMA ZILEI

Nu bârfesc, nu-s cârcotaș Dar vă spun, cunosc un domn De aicea din oraș Care-i treaz numai ... în somn ! Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...