vineri, septembrie 30, 2022
AcasăNaționalCelulă de criză pentru sprijinul cetățenilor români din Ucraina

Celulă de criză pentru sprijinul cetățenilor români din Ucraina

Ministrul Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu, a convocat, joi, o celulă de criză interinstitutională pentru sprijinirea și acordarea de asistență consulară cetățenilor români aflați pe teritoriul ucrainean.

„În contextul evoluției situației de securitate din Ucraina, din dispoziția ministrului afacerilor externe Bogdan Aurescu, astăzi, 24 februarie 2022, a fost convocată Celula de criză interinstitutională pentru sprijinirea și acordarea de asistență consulară cetățenilor români aflați pe teritoriul ucrainean. MAE avertizează că actualele evoluții de securitate se asociază cu un risc major de impredictibilitate, instabilitate și confruntări armate.

În acest context, MAE reamintește că, încă din data de 21 februarie a.c., a fost ridicat nivelul de alertă pentru Ucraina (Părăsiți imediat țara – http://www.mae.ro/travel-alerts/24945) și solicită din nou cetățenilor români să părăsească de urgență teritoriul acestui stat, precum și să evite orice deplasare în Ucraina.

MAE informează că personalul consular al misiunii diplomatice de la Kiev și al oficiilor consulare de la Cernăuți, Odessa și Solotvino este în contact permanent atât cu cetățenii români care și-au înregistrat prezența în Ucraina până acum, cât și cu liderii mediului asociativ românesc din această țară. Până la acest moment, 30 de cetățeni români au contactat MAE pentru informații legate de situația din Ucraina sau pentru a informa asupra deciziei de a părăsi acest stat.

De asemenea, MAE este în contact direct cu autoritățile române competente în vederea gestionării unor eventuale evacuări din Ucraina și menține legătura permanentă cu misiunile și oficiile diplomatice străine acreditate în România care au solicitat sprijin pentru acordarea de asistență consulară propriilor cetățeni.

MAE reia solicitarea către toți cetățenii români care se află în Ucraina să-și notifice, de urgență, coordonatele prezenței lor în Ucraina prin platforma www.econsulat.ro (https://www.econsulat.ro/CetateniRomaniInregistrati/Inregistreaza) sau contactând MAE la numărul de telefon 0040751084537. Această linie telefonică este dedicată cetățenilor români care se află temporar în Ucraina și care solicită protecție și asistență consulară din partea MAE”, arată un comunicat de presă al MAE.

Deja ai votat!
Botoșani
cer senin
15.6 ° C
15.6 °
11.6 °
79 %
1.4kmh
1 %
vin
24 °
sâm
27 °
Dum
17 °
lun
17 °
mar
12 °

CARICATURA ZILEI

Joi

POZA ZILEI

Pentru că șoferii continuă să nu respecte indicatoarele rutiere, s-a trecut la următorul nivel.

EDITORIAL

Timpul ne face mereu surprize, dar nu toate îmbucurătoare. Iată, acum ne-a adus vestea tristă, logic posibilă, dar mereu neașteptată și cutremurătoare în cazul...

GÂNDUL ZILEI

Eminescologii toți Au dileme foarte mari: Oare plopii fără soț Or fi fost … celibatari? -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...