spot_img
miercuri, aprilie 24, 2024
AcasăNaționalPremierul Nicolae Ciucă a verificat punctul de trecere a frontierei Siret

Premierul Nicolae Ciucă a verificat punctul de trecere a frontierei Siret

Premierul Nicolae Ciucă a ajuns vineri seara în Vama Siret, având în vedere numărul mare de cetățeni ucraineni care încearcă să fugă din cauza războiului care a izbucnit ieri.

Din delegație au făcut parte mai multe oficialități,  printre care şeful DSU, Raed Arafat, şi de preşedinte CJ Suceava, Gheorghe Flutur.

„S-a discutat despre măsurile pe care le-am luat la nivelul Ministerului de Interne, politiția de frontieră, jandarmi, DSU, ulterior la nivelul cancelariei, am constituit un grup de lucru, care împreună cu DSU a luat legătura cu societatea civilă, le mulțumesc pentru voluntariat, pentru tot ceea ce înseamnă partea asta în a arăta că le pasă și că sunt dispuși să ajute”, a transmis premierul potrivit G4media.ro.

De asemenea, acesta a mai spus pentru sursa citată că „există partea administrativă unde pot fi cazați, în momentul de față nu este instalată pentru că nu este nevoie, dar locația este stabilită, toate echipamentele sunt duse la locația respectivă”

Premierul a stat de vorbă cu voluntarii, iar un botoșănean prezent în vamă i-a reproșat acestuia că guvernul nu face nimic în criza refugiaților din Ucraina: ”Ce-ați făcut? Nimic n-ați făcut. Știți cine trebuia să fie primii aici? Instituțiile, nu noi voluntarii. Nu trebuia noi să mergem să le dăm măști în spitale și ajutoare”, a declarat botoșăneanul pentru sursa citată.

La final, Ciucă nu a anunțat nicio măsură concretă pentru refugiați, în schimb, șeful Guvernului le-a mulțumit voluntarilor pentru ajutor.

Deja ai votat!
Botoșani
cer acoperit de nori
9.4 ° C
9.4 °
8.6 °
94 %
2.7kmh
100 %
mie
19 °
joi
19 °
vin
11 °
sâm
18 °
Dum
20 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

  Asta înseamnă să te pregătești bine pentru programul rabla.

EDITORIAL

Ați auzit ce isprăvi a mai comis Marcelașul cel Viteaz în ultimele zile? Ar cam trebui. Nu de alta, dar românilor le place să...

EPIGRAMA ZILEI

Un termen interesant: Poate fi mașină nouă, Numele unui savant Sau ...  instrument de spart ouă! -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...