vineri, martie 29, 2024
AcasăNațional16 microbuze ISU, trimise la Vama Siret pentru a ajuta refugiații

16 microbuze ISU, trimise la Vama Siret pentru a ajuta refugiații

Departamentul pentru Situații de Urgență anunță, duminică, într-un comunicat de presă, că 16 microbuze de transport persoane din cadrul inspectoratelor pentru situaţii de urgenţă din judeţele Alba, Bacău, Bistriţa-Năsăud, Braşov, Cluj, Mureş, Neamţ şi Sibiu au ajuns în Vama Siret din judeţul Suceava.

Nouă dintre acestea vor rămâne în vamă pentru transportul cetăţenilor ucraineni către destinaţiile dorite, iar trei au fost direcţionate către tabăra mobilă, devenită complet operaţională, încă de aseară, pe stadionul Siret. Celelalte mijloace de transport vor asigura alte misiuni din dinamica operativa.

De asemenea, pentru gestionarea cu eficienţă a potenţialelor solicitări de sprijin, tabăra mobilă aparţinând ISU Constanţa va fi trimisă în judeţul Tulcea, la vama Isaccea.

Totodată, 23 de pompieri militari din cadrul inspectoratului pentru situaţii de urgenţă al judeţului Dâmboviţa se vor deplasa în sprijinul colegilor şi autorităţilor sucevene, cu un modul de tabără completă, bucătărie mobilă şi generator.

La acest moment, având în vedere fluxul înregistrat la vama Siret, din judeţul Suceava, este în curs de operaţionalizare a doua tabără mobilă care va deservi nevoile de cazare ale cetăţenilor sosiţi din zona de conflict.

Pentru acoperirea în cele mai bune condiţii a misiunilor specifice şi pentru a răspunde cu eficienţă solicitărilor din dinamica unităţilor, în judeţele Suceava, Dâmboviţa şi Tulcea a fost crescută capacitatea operaţională, astfel că turele de serviciu vor fi suplimentate cu personalul aflat în timpul liber.

Deja ai votat!
Botoșani
cer fragmentat
16 ° C
16.1 °
14.4 °
57 %
12.1kmh
62 %
vin
19 °
sâm
25 °
Dum
26 °
lun
27 °
mar
18 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

Nici hoții nu-s dezamăgiți și rămâi și tu cu mașina întreagă.

EDITORIAL

În avalanșa de știri, săptămâna trecută una a trecut aproape neobservată. Este vorba de anunțul făcut de Doina Federovici, președinta consiliului județean, că nu...

EPIGRAMA ZILEI

Drag mi-a fost calul bălan Și pe badea în Merțan Drag mi-e badea și în car Dacă e ... milionar!   -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...