miercuri, iulie 17, 2024
AcasăNaționalPrimele TIR-uri cu ajutoare umanitare pentru Ucraina au sosit la hub-ul european...

Primele TIR-uri cu ajutoare umanitare pentru Ucraina au sosit la hub-ul european deschis lângă Aeroportul Suceava (video)

Autorități ale Comisei Europene, din România și din județul Suceava au participat, miercuri seara, la operaționalizarea centrului logistic european pentru ajutoarele destinate Ucrainei, potrivit svnews.ro.

SUSȚINE MONITORUL DE BOTOȘANI

Avem nevoie de sprijinul dumneavoastră pentru a putea oferi în continuare jurnalism onest și a lupta cu corupția și dezinformarea, pentru a scrie despre situația reală, nu versiunea oficială cosmetizată oferită de autorități.

Centru logistic a devenit funcțional odată cu sosirea la Suceava a primelor patru TIR-uri cu ajutoare umanitare pentru Ucraina, constând în echipamente medicale. Acestea au fost aduse din Italia. Centrul logistic a fost amenajat în Parcul Industrial Bucovina din apropierea aeroportului Suceava, întregul spațiu fiind pus la dispoziție de Consiliul Județean Suceava.

La operaționalizarea centrului au participat Janez Lenarčič, Comisarul European pentru gestionarea crizelor, Fabrizio Curcio, șeful Departamentului de Protecție Civilă, structură din cadrul Președinției Consiliului de Miniștri din Italia, ambasadorului Italiei în România, Excelența Sa Alfredo Maria Durante Mangoni secretarul de stat Raed Arafat, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență (DSU), președintele CJ Suceava, Gheorghe Flutur și viceguvernatorul regiunii Cernăuți, Artur Muntean, potrivit sursei citate.

Potrivit autorităţilor, în zilele următoare vor ajunge la Suceava alte 13 TIR-uri de ajutoare din Europa, respectiv alimente, medicamente şi produse de strictă necesitate.

Deja ai votat!

SUSȚINE MONITORUL DE BOTOȘANI

Avem nevoie de sprijinul dumneavoastră pentru a putea oferi în continuare jurnalism onest și a lupta cu corupția și dezinformarea, pentru a scrie despre situația reală, nu versiunea oficială cosmetizată oferită de autorități.

Botoșani
câțiva nori
38.9 ° C
38.9 °
32.6 °
37 %
3.6kmh
15 %
mie
35 °
joi
32 °
vin
32 °
sâm
30 °
Dum
23 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

Pe căldură vin la Cornișa și vizitatorii din țările vecine.

EDITORIAL

Zilnic, pe posturile de televiziune naționale ni se prezintă accidente de circulație, crime, violuri, distrugeri, toate având același numitor comun, consumul de droguri. Tot...

EPIGRAMA ZILEI

Astăzi este prima oară Când vă supun unui test: Spuneți, dragostea de-o vară Intră la ... incest? -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...