joi, martie 28, 2024
AcasăNaționalBode spune că modul în care au gestionat autorităţile criza refugiaţilor este...

Bode spune că modul în care au gestionat autorităţile criza refugiaţilor este un exemplu (video)

În cadrul vizitei pe care a făcut-o astăzi la Siret, ministrul Bode a făcut şi o serie de declaraţii. Acesta le-a mulţumit tuturor celor implicaţi în gestionarea crizei refugiaţilor din Ucraina. „Discuţiile privind eforturile României de a răspunde solidar nevoilor persoanelor care fug din calea războiului s-au suprapus cu discuţiile referitoare la spaţiul Schengen. Aşa cum a putut constata şi domnul ministru (n.r., Gerald Darmanin) modul în care autorităţile române au reacţionat în această criză umanitară reprezintă un nou exemplu concret în privinţa capacităţii noastre de a oferi un răspuns imediat şi eficient atunci când situaţia o impune”, a spus ministrul de Interne.

Declaraţiile ministrului vin, însă, în contextul în care, în primele zile după demararea conflictului din Ucraina cei care s-au ocupat de refugiaţi au fost voluntarii care s-au mobilizat imediat în vămi.

La Botoşani, după aproape două săptămâni, reprezentanţii unora dintre ascociaţiile care s-au implicat în gestionarea acestei crize au capitulat şi s-au retras spunând că sunt epuizaţi şi nu au sprijin din partea autorităţilor. 

De asemenea, vineri, Asociația Mișcarea pentru Dezvoltarea Moldovei a inițiat un apel către guvernul României pentru o mai mare responsabilitate în criza refugiaților ucraineni, în condițiile în care mai toate activitățile de până acum sunt meritul societății civile.

Vizită alături de ministrul fracez de Interne 

Ministrul francez de Interne, Gerald Darmanin, aflat în România, a vizitat astăzi tabăra mobilă de la Siret, destinată persoanelor refugiate din Ucraina. Alături de acesta sunt ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode, ambasadorul extraordinar şi plenipotenţiar al Republicii Franceze la Bucureşti, Laurence Auer, şi Raed Arafat, secretar de stat şi şef al DSU.

Aceştia au fost la Siret unde au vizitat punctul de trecere a frontierei şi tabăra mobilă destinată persoanelor venite din Ucraina, precizează Prefectura Suceava.

Deja ai votat!
Botoșani
cer acoperit de nori
20.5 ° C
21.1 °
15.6 °
53 %
1.3kmh
90 %
joi
21 °
vin
16 °
sâm
22 °
Dum
24 °
lun
25 °

CARICATURA ZILEI

Joi

POZA ZILEI

Gata, au rezolvat cu circulația în centru. Ori se terminase programul și n-au mai apucat să strângă, cine știe.

EDITORIAL

Anul electoral 2024... Alegerile sunt din ce în ce mai aproape, deci e de așteptat ca lupta între poftitorii de ciolan să se intensifice....

EPIGRAMA ZILEI

Mi-a șoptit o viorea C-o să-mi dai inima ta Și m-am întrebat instant: O fi vorba de... transplant? -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...