miercuri, iulie 24, 2024
AcasăNaționalBode spune că modul în care au gestionat autorităţile criza refugiaţilor este...

Bode spune că modul în care au gestionat autorităţile criza refugiaţilor este un exemplu (video)

În cadrul vizitei pe care a făcut-o astăzi la Siret, ministrul Bode a făcut şi o serie de declaraţii. Acesta le-a mulţumit tuturor celor implicaţi în gestionarea crizei refugiaţilor din Ucraina. „Discuţiile privind eforturile României de a răspunde solidar nevoilor persoanelor care fug din calea războiului s-au suprapus cu discuţiile referitoare la spaţiul Schengen. Aşa cum a putut constata şi domnul ministru (n.r., Gerald Darmanin) modul în care autorităţile române au reacţionat în această criză umanitară reprezintă un nou exemplu concret în privinţa capacităţii noastre de a oferi un răspuns imediat şi eficient atunci când situaţia o impune”, a spus ministrul de Interne.

SUSȚINE MONITORUL DE BOTOȘANI

Avem nevoie de sprijinul dumneavoastră pentru a putea oferi în continuare jurnalism onest și a lupta cu corupția și dezinformarea, pentru a scrie despre situația reală, nu versiunea oficială cosmetizată oferită de autorități.

Declaraţiile ministrului vin, însă, în contextul în care, în primele zile după demararea conflictului din Ucraina cei care s-au ocupat de refugiaţi au fost voluntarii care s-au mobilizat imediat în vămi.

La Botoşani, după aproape două săptămâni, reprezentanţii unora dintre ascociaţiile care s-au implicat în gestionarea acestei crize au capitulat şi s-au retras spunând că sunt epuizaţi şi nu au sprijin din partea autorităţilor. 

De asemenea, vineri, Asociația Mișcarea pentru Dezvoltarea Moldovei a inițiat un apel către guvernul României pentru o mai mare responsabilitate în criza refugiaților ucraineni, în condițiile în care mai toate activitățile de până acum sunt meritul societății civile.

Vizită alături de ministrul fracez de Interne 

Ministrul francez de Interne, Gerald Darmanin, aflat în România, a vizitat astăzi tabăra mobilă de la Siret, destinată persoanelor refugiate din Ucraina. Alături de acesta sunt ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode, ambasadorul extraordinar şi plenipotenţiar al Republicii Franceze la Bucureşti, Laurence Auer, şi Raed Arafat, secretar de stat şi şef al DSU.

Aceştia au fost la Siret unde au vizitat punctul de trecere a frontierei şi tabăra mobilă destinată persoanelor venite din Ucraina, precizează Prefectura Suceava.

Deja ai votat!

SUSȚINE MONITORUL DE BOTOȘANI

Avem nevoie de sprijinul dumneavoastră pentru a putea oferi în continuare jurnalism onest și a lupta cu corupția și dezinformarea, pentru a scrie despre situația reală, nu versiunea oficială cosmetizată oferită de autorități.

Botoșani
cer fragmentat
21.4 ° C
21.7 °
19.9 °
93 %
2kmh
60 %
mie
29 °
joi
26 °
vin
24 °
sâm
32 °
Dum
36 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

Asta mai lipsea la „Mavromati”. Când plouă afară, plouă şi în spital.  

EDITORIAL

România a luat-o razna rău de tot. Și, cu zi ce trece, e tot mai rău, nici măcar un semn că situația ar avea...

EPIGRAMA ZILEI

Un lucru trebuie să știi Când vei fi avansat în post: Din prima clipă-ncepi să fii Noul viitor fost... -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...