vineri, martie 29, 2024
AcasăNaționalFrancisc Tobă, revocat din Comisia de apărare a Camerei Deputaților după vizita...

Francisc Tobă, revocat din Comisia de apărare a Camerei Deputaților după vizita făcută la Ambasada Rusiei

Plenul Camerei Deputaților a votat marți o hotărâre prin care deputatul Francisc Tobă (ex-AUR) a fost revocat din Comisia de apărare a Camerei. Hotărârea a fost votată cu 272 de voturi pentru și 5 împotrivă, relatează G4Media.

Francisc Tobă, ales în Parlament pe listele AUR, a mers săptămâna trecută într-o vizită la Ambasada Rusiei din București alături de parlamentarii Diana Șoșoacă (ex-AUR), Mihai Lasca (ex-AUR) și Dumitru Coarnă (exclus din PSD din cauza acestei vizite).

”Săptămâna trecută am atras atenția public asupra pericolului pe care îl reprezintă participarea deputatului Fracisc Tobă, membru al Comisiei de apărare, ordine publică și siguranță națională din Camera Deputaților, la o acțiune de propagandă a Rusiei, condusă de agentul rus Diana Șoșoacă. I-am cerut demisia domnului Tobă din cadrul comisiei, însă cum aceasta nu s-a materializat, a fost inițiat un proiect de hotărâre prin care Plenul Camerei Deputaților a decis astăzi, prin vot, excluderea sa din comisie. Le mulțumesc colegilor deputați care au votat într-un număr covârșitor proiectul de hotărâre prin care am eliminat această vulnerabilitate din cadrul comisiei pentru apărare, ordine publică și siguranță națională. Într-o perioadă atât de complexă din punct de vedere al securității regionale, nu putem permite ca persoane care ar putea avea acces la cele mai sensibile informații să facă jocurile celor care agresează și comit crime de război în Ucraina”, a scris deputatul liberal Sorin Moldovan.

Tobă a fost ales pe listele de parlamentari AUR după ce partidul din care face Partidul Neamul Românesc (condus de Ninel Peia), a încheiat un protocol electoral cu AUR. AUR a cerut ulterior invalidarea mandatului lui Tobă, dar plenul Camerei i-a validat mandatul.

Ziarul de Iași a scris, în 15 septembre 1999, că Francisc Tobă (lt.col. (r)) era acuzat și trimis în judecată pentru reprimarea manifestanților sibieni precum și de uciderea sau rănirea unor ofițeri ai Ministerului de Interne și ai Securității. Tobă urma să fie judecat pentru tentativă la omor deosebit de grav și complicitate la tratamente neomenoase.

Procurorii militari stabiliseră că în externarea cu forța și transportarea anumitor răniți la evenimentele din 1989, din Sibiu, de la Spitalul Județean la unitatea militară, unde aceștia au fost bătuți, a fost implicat și Francisc Tobă.

Deja ai votat!
Botoșani
cer fragmentat
8.7 ° C
10.6 °
8.3 °
63 %
0.9kmh
83 %
vin
18 °
sâm
23 °
Dum
24 °
lun
25 °
mar
16 °

CARICATURA ZILEI

Joi

POZA ZILEI

Gata, au rezolvat cu circulația în centru. Ori se terminase programul și n-au mai apucat să strângă, cine știe.

EDITORIAL

Anul electoral 2024... Alegerile sunt din ce în ce mai aproape, deci e de așteptat ca lupta între poftitorii de ciolan să se intensifice....

EPIGRAMA ZILEI

Mi-a șoptit o viorea C-o să-mi dai inima ta Și m-am întrebat instant: O fi vorba de... transplant? -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...