sâmbătă, aprilie 20, 2024
AcasăNaționalTVR acuză organizatorul Eurovision că a modificat rezultatul votului dat de juriul...

TVR acuză organizatorul Eurovision că a modificat rezultatul votului dat de juriul românesc

Organizatorul Eurovision 2022 a anunțat că a decis să elimine notele oferite de juriile din șase țări din cauza unor nereguli. Printre juriile descalificate se numără și juriul din România, scrie ESCXTRA, publicație specializată în Eurovision.

Notele oferite de juriile din cele șase țări au fost eliminate, după ce un observator independent a observat „tipare de vot incorecte în rezultatele din șase țări” la votul din semifinale, potrivit comunicatului emis de organizatorul Eurovision. Pentru a respecta instrucțiunile de vot ale concursului, EBU a colaborat cu partenerul său de vot pentru a calcula un rezultat agregat înlocuitor pentru fiecare țară în cauză, atât pentru a doua semifinală, cât și pentru marea finală (calculat pe baza rezultatelor altor țări cu un istoric de vot similar). Acest proces a fost recunoscut de către Monitorul Independent de Votare.

Explicaţii oferite de TVR

TVR acuză organizatorul concursului Eurovision, Uniunea Europeană de Radiodifuziune (EBU), că a modificat rezultatul votului dat de juriul românesc fără a explica motivele. TVR arată într-un comunicat că juriul românesc acordase punctajul maxim (12 puncte) melodiei ce a reprezentat Republica Moldova, dar EBU a schimbat rezultatul și a acordat punctele Ucrainei.

Reamintim că organizatorul concursului Eurovision 2022 a eliminat juriile din șase țări din calculul notelor finale pentru melodiile concurente din cauza unor neregularități, potrivit unui comunicat oficial al Uniunii Europene de Radio și Televiziune (EBU). Comunicatul nu menționează explicit cele șase țări, dar o publicație specializată în Eurovision susține că e vorba despre juriul din România, alături de cele din Moldova, Azerbaidjan, Polonia, San Marino și Muntenegru.

”Regulile au fost schimbate în timpul jocului”

”Regulile au fost schimbate în timpul jocului, fără ca participanții să fie anunțați în prealabil, aceștia aflând în timpul transmisiunii că unele voturi ale juriilor naționale au fost modificate de organizator. În acest context ieșit din comun, care ne-a surprins neplăcut, TVR a solicitat organizatorilor ESC să ne furnizeze, în mod oficial, motivele concrete pentru care au înlocuit punctajul juriului din România cu un “substitut” calculat într-un mod netransparent. În funcție de răspunsul care ne va fi trimis, TVR își rezervă dreptul de a lua măsuri pentru corectarea situației create”, mai arată TVR.
Organizatorul Eurovision anunță în comunicatul emis chiar în noaptea finalei că juriile din cele șase țări au fost eliminate din calculul final al notelor după ce un observator independent a detectat ”anumite tipare de vot incorecte în rezultatele din șase țări” la votul din semifinale.

Reamintim că fiecare din cele 40 de țări participante a furnizat în finală câte două seturi de note pentru cei 25 de finaliști: notele juriului și notele publicului. În timpul finalei, notele oferite de juriile din mai multe țări nu au fost anunțate din studiourile televiziunilor partenere, ci de un reprezentant al organizatorilor.

Deja ai votat!
Botoșani
cer senin
1.7 ° C
4.6 °
1 °
93 %
0.6kmh
10 %
sâm
14 °
Dum
14 °
lun
8 °
mar
12 °
mie
16 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

Doina Federovici, de la începutul primăverii, când încă nu știa că anunțase cu patru ani înainte că nu va candida decât pentru un mandat.

EDITORIAL

Idioțenia cu armata obligatorie este o temă foarte dragă atât românașilor de rând, cât și politicienilor, iar în ultima vreme discuțiile pe marginea subiectului...

EPIGRAMA ZILEI

Contrar zicalei consacrate Eu aș descrie-o în alt mod: Are picioare scurte, poate Dar sigur e ... miriapod!   -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...