spot_img
vineri, aprilie 26, 2024
AcasăNaționalCristian Tudor Popescu a fost dat afară de la Digi24

Cristian Tudor Popescu a fost dat afară de la Digi24

Jurnalistul Cristian Tudor Popescu (CTP) a anunțat, marți, pe Facebook, că emisiunea sa din 3 iunie de la Digi24 a fost ultima, conducerea postului de televiziune hotărând să înceteze colaborarea cu el. Anunțul vine la câteva zile după ce CTP a criticat gafa făcută de postul de televiziune, care a prezentat un clip video vechi de 14 ani drept un interviu cu un recrut rus. În cadrul aceleiaşi emisiuni gazetarul a vorbit şi despre proiectele de legi privind Securitatea Naţională.

Într-un mesaj postat marți pe Facebook, intitulat „diagnosticul – mai dăunător decât boala”, jurnalistul spune că decizia aparține postului de televiziune și este una unilaterală.

„Nu ne mai vedem la toamnă. Analizând conținutul acestei emisiuni, conducerea postului a decis să înceteze colaborarea cu subsemnatul. Este o hotărâre unilaterală, care aparține Digi 24. Diagnosticele puse în Cap Limpede final au fost considerate mai dăunătoare pentru imaginea postului decât boala. Ar fi trebuit să mă despart de mult de Digi 24. Am mai rămas din respect față de telespectatorii emisiunii Cap Limpede și de partenerul meu de dialog, domnul Claudiu Pândaru. Acum, sunt dezlegat”, afirmă Cristian Tudor Popescu.

Gazetarul a mai spus că nu există vreo televiziune de știri la care să ia în considerare să se „transfere”. „Poate că ne vom revedea pe youtube, mă voi gândi. Deocamdată, iau o pauză video. Dar, ne putem întâlni în continuare în scris, în Republica, pe facebook și, audio, joia dimineața, la Europa FM. Deși concediat, nu plec în concediu”, a scris acesta.

Gafă criticată în termeni duri 

În ultima sa emisiune, Cristian Tudor Popescu a criticat în termeni duri, timp de câteva minute, o gafă făcută de Cosmin Prelipceanu, care a prezentat un clip vechi de 14 ani drept o înregistrare cu un ”recrut rus” vorbind despre războiul din Ucraina.

În realitate, tânărul vorbea despre genurile de muzică dintr-un club, iar subtitrarea Digi24 a fost greșită. Ulterior, moderatorul și-a cerut scuze.

Cristian Tudor Popescu a vorbit despre fake news, spunând că este incalificabil că reprezentanții postului nu au verificat sursa inițială: „E o filmare prezentată ca actuală (…) E vorba de o minciună neagră aici. Un fake news negru, în care nu are legătură nimic cu nimic. Sunt aspecte care trebuie discutate din punct de vedere al meseriei: nu preiei o știre fără să o verifici”, a spus acesta.

În ceea ce priveşte proiectele de legi privind Securitatea Naţională, gazetarul a asemănat SRI cu Securitatea. „Partidul unic aflat la putere doreşte să aibă serviciile în mână ca pe o unealtă”, iar scopul final al acestor texte de lege „este să redea SRI-ului funcţia fundamentală a Securităţii”, care era „să controleze starea de spirit, opinia maselor, să identifice şi să juguleze curentele împotriva regimului”, a spus CTP despre modificările care sunt în pregătire la legile Siguranţei Naţionale.

Deja ai votat!
Botoșani
ploaie ușoară
8.9 ° C
8.9 °
7.1 °
97 %
0.9kmh
100 %
vin
15 °
sâm
18 °
Dum
20 °
lun
20 °
mar
21 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

Cei de la spital au blocat accesul pentru maşinile ce încurcă pompierii ca să iasă şi ei măcar o dată bine la simularea de...

EDITORIAL

Dintre toți politicienii de top ai României de azi, Marcel Ciolacu este, fără îndoială, un personaj aparte care a înțeles cel mai bine ce...

EPIGRAMA ZILEI

Ne țin calea, mai mult goale, Cu sânii în vânt, frivoli, Unele ne bagă-n boale, Altele în ... boli!   -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...