joi, martie 28, 2024
AcasăNaționalAdrian Chesnoiu, acuzat de procurori că i-ar fi dat subiectele pentru concursul...

Adrian Chesnoiu, acuzat de procurori că i-ar fi dat subiectele pentru concursul de angajare ”pilei” actualului ministru al Agriculturii Petre Daea

Una dintre cele 4 persoane căreia fostul ministru al Agriculturii Adrian Chesnoiu i-ar fi dat subiectele pentru concursul de angajare era ”pila” lui ”nea Petrică”, actualul ministru al Agriculturii Petre Daea, se arată în referatul DNA trimis la Parlament pentru ridicarea imunității fostului ministru al Agriculturii Adrian Chesnoiu, document consultat de G4media.ro.

„Pila” lui „nea Petrică” era Mihai Cosmin Corobea, în telefonul căruia procurorii au găsit la percheziţia informatică un contact notat: „Nasa Cami Luchi”, despre care procurorii spun că este soția lui Petre Daea, Camelia Luchian Daea.

Adrian Chesnoiu i-ar fi cerut unui membru al comisiei de concurs să le dea „pilelor” subiectele „în mare”, nu în detaliu, ca să nu ia 10 şi să bată la ochi, ci doar să treacă examenul, potrivit documentului DNA.  „Chiar la nea Petrică vă găsirăți să …”, ”Omul acela m-a rugat și el două lucruri, trei, cinci, aproape șapte (râde). Da, măcar, drecu, să i le rezov”, spune fostul ministru al Agriculturii Adrian Chesnoiu în interceptări.

Ministrul Agriculturii Petre Daea a refuzat să comenteze la solicitarea G4media.ro şi a Ştirilor TVR faptul că numele lui apare în documentul DNA. Ministrul Agriculturii a susţinut că nu îl cunoaşte pe Mihai Cosmin Corobea şi a închis enervat telefonul.

Şi fostul ministru al Agriculturii Adrian Chesnoiu a evitat să facă declaraţii, la solicitarea G4media.ro şi a Ştirilor TVR. Totuşi, Chesnoiu a precizat că Petre Daea nu a intervenit la el pentru angajarea lui Cosmin Mihai Corobea.

Adrian Chesnoiu a demisionat 

Fostul ministru al Agriculturii Adrian Chesnoiu este acuzat de instigare la permiterea accesului unor persoane neautorizate la informații ce nu sunt destinate publicității și abuz în serviciu. El și-a dat demisia din funcție după ce DNA a cerut ridicarea imunității sale.

Ulterior, Parlamentul a aprobat solicitarea DNA, iar fostul ministru a fost pus sub urmărire penală. Locul lui în Guvern a fost luat de Petre Daea, adică chiar de unul dintre cei care i-ar fi cerut lui Chesnoiu să îi angajeze un om în minister, potrivit referatului DNA consultat de G4media.ro.

Cine era pila lui nea Petrică

Mihai Cosmin Corobea lucra la ICECHIM și s-a înscris la concursul pentru ocuparea unui post de ”consilier clasa I, grad profesional superior în cadrul Compartimentului Cercetare-Inovare, Învățământ Liceal și Consultanță Agricolă – Serviciul Cercetare-Inovare, Învățământ Liceal, Consultanță și Statistică Agricolă – Direcția generală Politici Agricole din cadrul MADR”.

Denunțătorul din dosar, membru în comisia de concurs pentru angajare, l-a înregistrat ambiental pe ministrul Adrian Chesnoiu în timp ce acesta îl presa să facă ceva să îl angajeze pe omului lui ”nea Petrică” şi alte 3 pile. Acesta l-a denunțat pe Chesnoiu în februarie, imediat după ce ministrul i-a cerut să îi dea subiectele pentru consursurile de angajare a 4 oameni. Denunţătorul a primit statut de colaborator al DNA cu identitate reală și l-a înregistrat pe ministru. G4media.ro a decis să nu publice numele denunţătorului, care este avertizor de integritate.

Materialul integral il puteţi citi aici. 

Deja ai votat!
Botoșani
nori împrăștiați
10.2 ° C
13.7 °
10 °
54 %
4.7kmh
46 %
joi
11 °
vin
16 °
sâm
22 °
Dum
24 °
lun
25 °

CARICATURA ZILEI

Joi

POZA ZILEI

Gata, au rezolvat cu circulația în centru. Ori se terminase programul și n-au mai apucat să strângă, cine știe.

EDITORIAL

Anul electoral 2024... Alegerile sunt din ce în ce mai aproape, deci e de așteptat ca lupta între poftitorii de ciolan să se intensifice....

EPIGRAMA ZILEI

Mi-a șoptit o viorea C-o să-mi dai inima ta Și m-am întrebat instant: O fi vorba de... transplant? -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...