joi, mai 9, 2024
AcasăNaționalPerioada de recenzare a populației a fost prelungită, din nou, până la...

Perioada de recenzare a populației a fost prelungită, din nou, până la finalul lunii

Institutul Naţional de Statistică anunţă prelungirea perioadei de culegere a datelor pentru Recensământul Populaţiei şi Locuinţelor până pe 31 iulie 2022.

Potrivit unui comunicat al INS, remis joi Agerpres, prelungirea se aplică în localităţile în care recenzarea nu s-a încheiat, adică acolo unde, din cauza gradului scăzut de recenzare, există riscul ca până la finalul perioadei de recenzare să nu se acopere întreaga populaţie rezidentă estimată.

„Decizia a fost luată prin Hotărârea nr. 13/20.07.2022 a Comisiei Centrale pentru Recensământul Populaţiei şi Locuinţelor din anul 2021. Aceasta este ultima perioadă de prelungire privind culegerea datelor de la populaţie şi va continua atât în punctele fixe deschise de primării cât şi prin recenzorii de teren. Actele normative care guvernează desfăşurarea recensământului nu permit prelungirea perioadei de recenzare dincolo de data de 31 iulie a.c”, precizează INS.

Până la data de 20 iulie 2022 au fost recenzate la nivel naţional aproape 17 milioane de persoane, ceea ce reprezintă 87,4% din populaţia rezidentă ţintă estimată la începutul recensământului (19,02 milioane).

Judeţul Botoșani este primul din ţară unde s-a recenzat toată populaţia estimată

Institutul Naţional de Statistică a anunţat că Botoșaniul este primul județ din ţară care a anunțat că a încheiat recensământul, adică a atins populația rezidentă țintă estimată pentru data de 1 decembrie 2021, momentul ”zero” al recensământului.

”Avem, deja, localități în care populația rezidentă a depășit 100%. Asta, datorită unui fenomen instalat în ultima perioadă, efectul migrator, când populația din mediul urban migrează către localitățile rurale limitrofe orașelor și municipiilor. În mediul urban avem foarte multe locuințe nelocuite, locuințe secundare, de aceea vom vedea, la nivelul întregii țări, ca în marile orașe să avem o populație mai puțin numeroasă decât ne-am aștepta, iar localitățile limitrofe să depășească gradul de 100%”, a spus pentru STIRIPESURSE.RO, Valentin Popa, directorul executiv al Direcției Județene de Statistică Botoșani.

Deja ai votat!
Botoșani
cer acoperit de nori
12.6 ° C
12.8 °
11 °
79 %
0.8kmh
100 %
joi
17 °
vin
19 °
sâm
19 °
Dum
17 °
lun
13 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

S-a înghesuit lumea la stadion la ultimul meci. Să sperăm că o să mai avem la ce ne înghesui.

EDITORIAL

…îl semnează recent unul dintre botoșănenii ce n-au încetat să caute, să cerceteze, să găsească, să îmbogățească amintirea mereu neodihnită a Luceafărului. Acesta se...

EPIGRAMA ZILEI

Norodul fiind absent, Tagma hulită de tine Are conturile pline Și-o găsești în ... Parlament!   -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...