vineri, septembrie 30, 2022
AcasăNaționalCondamnat pentru proxenetism, ales primar

Condamnat pentru proxenetism, ales primar

În septembrie 2020, la momentul alegerilor locale, în cazierul lui Costică Dobre, candidatul PSD la funcția de primar al comunei Șuțești din Brăila figura o condamnare definitivă la 1 an de închisoare, cu suspendare, pentru proxenetism și aderare la un grup infracțional organizat.

Conform sentințelor de la instanțele de fond și apel consultate de G4Media.ro, Dobre a fost găsit vinovat de ambele instanțe în 2018, în dosar fiind condamnate mai multe persoane, inclusiv fratele și cumnata sa. Membrii rețelei au fost acuzați că au racolat fete din România, o parte fiind minore, și le-au obligat să se prostitueze în Grecia și Spania, exercitând, de multe ori, violențe asupra lor.

Prin decizia definitivă a Curții de Apel Galați din iunie 2018, împotriva lui Dobre nu a fost dictată și o interdicție de a candida, așa că acesta s-a înscris la alegerile locale din septembrie 2020 și a câștigat funcția de edil cu 46,13% din voturi. Contactat de G4Media.ro, Dobre a refuzat să dialogheze spunând ”nu știu cu cine stau de vorbă”.

Reţea în familie

În dosarul trimis la instanță de DIICOT, pe lângă Dobre, au mai fost inculpate patru persoane, o parte rude ale acestuia. Capul rețelei era Ioniță Dobre, fratele actualului edil. Procurorii au susținut că începând din anul 2004, inculpatul Dobre Ioniță împreună cu soția sa,  Dobre Dana Gabriela, au racolat prin inducere în eroare mai multe victime de sex femeiesc pe care le-au trimis în Grecia și pe care Dobre Ioniță le-a obligat să se prostitueze prin amenințări urmate de exercitarea de violențe și supunerea la tratamente degradante.

Cele nouă victime, dintre care două minore, au fostă bătute şi violate.

La un moment dat, în decembrie 2007, liderul grupării a fost arestat de autoritățile grecești. Ulterior de supravegherea persoanelor care practicau prostituția și de încasarea sumelor de bani provenite din prostituție s-a ocupat inculpatul Dobre Costică.

Ochi închişi de partid

Singurul organism care ar fi putut împiedica această candidatură a lui Costică Dobre era Organizația Județeană PSD Brăilă, partidul din care făcea parte Dobre. În ciuda apelurilor repetate, președintele acestei organizații, senatorul Ioan Rotaru, nu a putut fi contactat, iar președintele PSD, Marcel Ciolacu, nu a răspuns unui mesaj pe această temă.

Atunci când a auzit care este subiectul discuției, Costică Dobre s-a eschivat în mod repetat: ”Veniți aici să vorbim, la fața locului. Nu la telefon, pentru că nu știu cu cine vorbesc!”.

În vara anului 2021, el a depus la Tribunalul Brăila o acțiune de reabilitare judecătorească, iar magistratul a dispus ștergerea din cazier a condamnării deoarece termenul de încercare de 3 ani dispus de Curtea de Apel Galați se împlinise în iunie același an.

 

Deja ai votat!
Botoșani
nori împrăștiați
12.3 ° C
17.6 °
12.2 °
86 %
2.1kmh
32 %
vin
24 °
sâm
27 °
Dum
17 °
lun
17 °
mar
12 °

CARICATURA ZILEI

Joi

POZA ZILEI

Pentru că șoferii continuă să nu respecte indicatoarele rutiere, s-a trecut la următorul nivel.

EDITORIAL

Timpul ne face mereu surprize, dar nu toate îmbucurătoare. Iată, acum ne-a adus vestea tristă, logic posibilă, dar mereu neașteptată și cutremurătoare în cazul...

GÂNDUL ZILEI

Eminescologii toți Au dileme foarte mari: Oare plopii fără soț Or fi fost … celibatari? -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...