vineri, septembrie 30, 2022
AcasăNaționalDiana Șoșoacă, executată silit de ANAF. Senatoarea are conturile blocate și i...

Diana Șoșoacă, executată silit de ANAF. Senatoarea are conturile blocate și i se va opri o treime din indemnizație

Şeful ANAF, Lucian Heiuş, a declarat că Diana Şoşoacă are datorii la bugetul de stat şi că a fost executată silit prin poprirea conturilor bancare şi că a fost emisă o adresă către Senat prin care se solicită să i se reţină senatoarei, aşa cum prevede legea, o treime din indemnizaţie.

Heiuş a precizat că impozitele şi taxele nu au culoare politică şi că Diana Şoşoacă are un comportament ca orice alt contribuabil rău platnic, că inventează duşmani şi lansează scenarii fanteziste că cineva are ceva cu dumneaei, informează News.ro.

„Diana Șoșoacă are un comportament ca orice alt contribuabil rău platnic”

Potrivit GazetadeSud, Lucian Heiuş a fost întrebat, luni, într-o conferinţă de presă, despre datoriile pe care le are Diana Şoşoacă.

„Doamna Şoşoacă are de achitat nişte obligaţii la bugetul de stat şi, din păcate, are un comportament ca orice alt contribuabil rău platnic. În loc să îşi achite obligaţiile pe care le are, inventează duşmani şi lansează şi scenarii fanteziste de multe ori că cineva are ceva cu dumneaei. Eu am spus-o şi o repet de fiecare dată: Din punct de vedere al ANAF-ului, impozitele şi taxele nu au culoare politică. Doamna senator Şoşoacă pentru noi este un contribuabil ca oricare altul”, a afirmat şeful ANAF.

Diana Şoşoacă, executată silit

El a precizat că a început executarea silită prin poprirea conturilor bancare ale Dianei Şoşoacă.

“A acumulat nişte obligaţii la bugetul de stat, a intrat în executare silită, i-a fost emisă somaţia, nu a achitat, i s-a început  executarea silită prin poprirea conturilor bancare şi emiterea unei adrese către Senatul României prin care i se solicită să i se reţină, aşa cum prevede legea, o treime din indemnizaţia de senator, până la concurenţa sumei pe care o are de plată către bugetul de stat.

Trebuie să înţeleagă toată lumea din ţara asta că atunci când ai obligaţii de plată către bugetul de stat, nu contează cine eşti, ce profesie ai sau ce poziţie ai. Din contră, ar trebui ca cei care ocupă funcţii în aparatul de stat sau în Parlamentul României să aibă chiar un comportament exemplar pentru restul populaţiei”, a mai transmis şeful ANAF, potrivit sursei citate.

El a menţionat că vor fi recuperate sumele pe care Diana Şoşoacă le datorează bugetului de stat.

Deja ai votat!
Botoșani
nori împrăștiați
12.3 ° C
17.6 °
12.2 °
86 %
2.1kmh
32 %
vin
24 °
sâm
27 °
Dum
17 °
lun
17 °
mar
12 °

CARICATURA ZILEI

Joi

POZA ZILEI

Pentru că șoferii continuă să nu respecte indicatoarele rutiere, s-a trecut la următorul nivel.

EDITORIAL

Timpul ne face mereu surprize, dar nu toate îmbucurătoare. Iată, acum ne-a adus vestea tristă, logic posibilă, dar mereu neașteptată și cutremurătoare în cazul...

GÂNDUL ZILEI

Eminescologii toți Au dileme foarte mari: Oare plopii fără soț Or fi fost … celibatari? -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...