vineri, septembrie 30, 2022
AcasăNaționalIsterie creată de Rafila. Ciolacu spune că ministrul Sănătății a comunicat prost

Isterie creată de Rafila. Ciolacu spune că ministrul Sănătății a comunicat prost

Alexandru Rafila a provocat un nou scandal legat de distribuirea către populație a pastilelor cu iod, după ce, luni, a declarat că îndeamnă cetățenii să se ducă „cât mai curând” să ridice medicamentele destinate protecției în cazul unui incident nuclear. 

Întrebat, marți, la Palatul Parlamentului, dacă s-a panicat din cauza anunțurilor făcute de ministrul Alexandru Rafila despre necesitatea ca românii să își ia pastilele de iodură de potasiu necesare în cazul unui incident nuclear, președintele PSD, Marcel Ciolacu, a spus că nu, dar că ministrul Sănătății a comunicat prost. ”Cred că nu a fost bine prezentat și argumentat, dar domnul Rafila a ieșit cu un anunț de prevenție. Nu a fost de rea intenție, părerea mea e că trebuie să schimbe echipa de comunicare de la minister, că nu e nicio rușine să schimbi ceva dacă nu merge”, a spus, marți, președintele PSD, Marcel Ciolacu.

„Ministrul Alexandru Rafila seamănă panică”

USR l-a criticat, marţi, pe ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, susţinând că acesta „induce panică generală şi decredibilizează sistemul de sănătate din România” cu ultimele declaraţii pe care le-a făcut privind distribuirea pastilelor de iod.

„Ministrul Alexandru Rafila seamănă panică în rândul românilor şi decredibilizează întregul sistem de sănătate cu ultimele declaraţii iresponsabile privind pastilele de iod. Nu în ultimul rând, ministrul Sănătăţii îngreunează sau chiar blochează activitatea medicilor de familie şi accentuează riscurile pentru pacienţii cu probleme curente de sănătate, care se vor confrunta cu timpi mai mari de aşteptare până vor beneficia de consultaţie”, se arată într-un comunicat de presă al USR.

Deputatul USR Adrian Wiener, vicepreşedinte al Comisiei pentru sănătate şi familie, a acuzat lipsa discuţiilor cu medicii şi a campaniilor de informare privind distribuirea şi administrarea pastilelor de iod. „Aşa arată decredibilizarea sistemului de sănătate din România. Să cumperi în primăvară 30 de milioane de pastile de iod, să o dai până în vară din colţ în bară, iar într-o zi de luni să dai alertă ca românii să se prezinte repede la medicul de familie pentru a lua reţeta. Fără discuţii prealabile cu medicii, fără campanii de informare. Bravo, domnule ministru! Sper doar că oamenii nu îşi vor administra pastilele imediat după ce intră în posesia lor”, a afirmat Wiener.

Ministrul sănătății, care a îndemnat oamenii de până la 40 de ani „să se prezinte cât mai repede” la medic să ia prescripția pentru pastile cu iod, a explicat luni seară că acestea nu trebuie luate preventiv, „ci doar dacă apare un incident nuclear”, despre care „nu există informații”. Alexandru Rafila a mai precizat că o campanie de informare privind iodura de potasiu a fost demarată în urmă cu o lună şi jumătate, potrivit News.ro.

Deja ai votat!
Botoșani
nori împrăștiați
12.3 ° C
17.6 °
12.2 °
86 %
2.1kmh
32 %
vin
24 °
sâm
27 °
Dum
17 °
lun
17 °
mar
12 °

CARICATURA ZILEI

Joi

POZA ZILEI

Pentru că șoferii continuă să nu respecte indicatoarele rutiere, s-a trecut la următorul nivel.

EDITORIAL

Timpul ne face mereu surprize, dar nu toate îmbucurătoare. Iată, acum ne-a adus vestea tristă, logic posibilă, dar mereu neașteptată și cutremurătoare în cazul...

GÂNDUL ZILEI

Eminescologii toți Au dileme foarte mari: Oare plopii fără soț Or fi fost … celibatari? -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...