miercuri, aprilie 17, 2024
AcasăNaționalLiderul PSD Paul Stănescu ar fi găsit un nou loc de muncă...

Liderul PSD Paul Stănescu ar fi găsit un nou loc de muncă bănos, la stat, pentru fratele său

Liderul PSD Paul Stănescu i-ar fi găsit fratelui său un nou loc de muncă bănos, la stat. Potrivit PressHub, inițial, Alexandru Stănescu urma să fie numit membru în Comitetul de reglementare al Autorităţii Naţionale de Reglementare în Domeniul Energiei. Curtea Constituțională a declarat, însă, numirea neconstituțională.

Prin urmare, Alexandru Stănescu ar urma să devină director regional la Agenția pentru Dezvoltare Regională Sud-Vest Oltenia, instituție care administrează fondurile europene, potrivit portalului Antimafia în Oltenia. Informația a fost verificată și de PressHUB.

 

Alexandrul Stănescu nu are nici un fel de experiență oficială în administrarea de fonduri europene. Potrivit CV-ului, a absolvit în 1986 Facultatea de Mecanică Agricolă București, între 1986 și 1993 a fost inginer la S.C. Agromec Vișina S.A, iar între 1994 și 2012 a fost director general la S.C. Agromec Bucinișu S.A., ulterior fiind deputat de Olt și vicepreședinte al Comisiei pentru Agricultură din Camera Deputaților.

 

Paul Stănescu, „guvernator” al Olteniei

Regiunea de Dezvoltare Sud-Vest Oltenia (RSVO), a doua cea mai săracă din România, după Nord Est (Moldova, de fapt), este formată din 5 județe: Dolj, Gorj, Mehedinți, Olt, Vâlcea.

„În zilele noastre, dacă îndrăznești să întrebi cine stabilește lucrurile importante în judeţele din Oltenia, numele cel mai des întâlnit pe buzele tuturor este cel al lui Paul STĂNESCU, de profesie inginer agricol și cu experiență în conducerea unei ferme cu profil legumicol din Corabia. Actualul baron de Olt a evoluat constant până a ajuns preşedinte al Consiliului Judeţean Olt, funcție ocupată din 2008 și până în 2016, ulterior senator, ministru și viceprim-ministru în guvernele Mihal Tudose și Viorica Dăncilă, poziții care i-au adus în prezent fotoliul neoficial de «guvernator» al Olteniei, la pachet cu influența aferentă”, scrie Antimafia în Oltenia.

Pentru perioada de programare 2021-2027, România are la dispoziție pentru investiții o sumă totală de aproximativ 80 miliarde de euro. Începând cu anul 2022, la solicitarea decizionalilor din teritoriu – primari și președinți de CJ, Guvernul României a schimbat procesul de gestionare a fondurilor europene, în sensul că această resursă financiară majoră nu va mai fi controlată de la nivel central și va trece sub control local, fiind în responsabilitatea Agențiilor pentru Dezvoltare Regională (ADR).

Prin ADR SVO se vor finanța investiții europene în valoare de aproximativ 5 miliarde de euro.

Criterii minime pentru ocuparea postului

În martie, CCR a decis că numirea lui Alexandru Stănescu în funcţia de membru în Comitetul de reglementare al ANRE a fost neconstituţională. Cu câteva zile înainte de această hotărâre, Alexandru Stănescu, fratele secretarului general al PSD, Paul Stănescu, a demisionat din funcţie, pe motiv că vrea să se dedice unor proiecte care îi solicită „întreaga” implicare.

Implicarea va fi de acum încolo ar urma să fie ca director general al ADR Oltenia, poziție devenită vacantă la începutul anului 2022 după pensionarea fostului director general.

Potrivit publicației Antimafia în Oltenia, pentru concursul de recrutare a unui nou director, ce se va desfășura pe bază de selecție dosare și interviu, criteriile minime obligatorii ar fi fost stabilite astfel încât să poată fi îndeplinite de către o persoană fără niciun fel de legătură cu domeniul fondurilor europene, respectiv de către Alexandru Stănescu.

Potrivit anunțului de recrutare postat și retras ulterior de pe prima pagină a ADR SVO, cerințele obligatorii sunt:

– studii universitare de licență în domeniul științelor economice, juridice, administrative sau tehnice și minim 15 ani vechime în specialitatea studiilor necesare execitării funcției;

– capacitate managerială ce poate fi dovedită fie prin îndeplinirea condiției ca cel puțin 4 ani din vechimea de 15 ani să fie într-o funcție de conducere într-o instituției publică locală sau centrală, fie prin cursuri de formare profesională în domeniul managementului proiectelor.

Cheia stă în această din urmă prevedere: practic, participarea la „cursuri de formare profesională în domeniul managementului proiectelor”, care pot fi „economice, juridice, administrative sau tehnice”, vechimea tehnică incluzând și domeniul agricol, s-ar face pârtie pentru Alexandru Stănescu, scriu jurnaliștii din Craiova.

Alexandru Stănescu are 20 de ani vechime în domeniul agricol, dar nu a ocupat, potrivit CV-ului vreo funcție de conducere publică (nici măcar în domeniul agricol). De asemenea, nu cunoaște nici o limbă străină.

Deja ai votat!
Botoșani
cer acoperit de nori
10.3 ° C
10.6 °
8.2 °
88 %
2.2kmh
100 %
mie
10 °
joi
8 °
vin
11 °
sâm
13 °
Dum
8 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

Și se plâng oamenii că nu sunt parcări în oraș. Iată că sunt, dar nu știu ei să le identifice.

EDITORIAL

De ceva timp suntem efectiv striviți de campania electorală, iar cei care visează la un nou mandat nu au pierdut ocazia de a ieși...

EPIGRAMA ZILEI

Cazul e nemaipomenit Și m-a lăsat fără cuvinte : Primul din clasă la tocit Spun toți că-i ... brici la minte!   -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...