duminică, noiembrie 27, 2022
AcasăNaționalGeorge Simion, șters de pe lista participanților la un dineu cu Mike...

George Simion, șters de pe lista participanților la un dineu cu Mike Pompeo

Fundația Israel Heritage îi retrage liderului partidului extremist AUR, George Simion, invitația la un dineu în SUA cu participarea fostului secretar de stat american Mike Pompeo, potrivit unei scrisori trimise la Parlament de fundație și consultată de G4Media.ro.

Biroul permanent al Camerei Deputaților va discuta marți anularea finanțării pentru deplasarea lui George Simion în SUA, care a fost aprobată cu o zi în urmă.

La dineul care va avea loc în SUA, în 18 septembrie, invitatul de onoare va fi Mike Pompeo, fostul secretar de Stat al lui Donald Trump.

Simion ceruse Biroului Permanent al Camerei Deputaților ca Parlamentul să-i deconteze deplasarea, deși aceasta era în interes personal. După ce s-a făcut publică această informație însă, Fundația din SUA l-a înștiințat pe liderul AUR că nu mai este invitat la eveniment, motivul politicos fiind acela că nu s-a primit confirmare de la organizatorii dineului cu Mike Pompeo.

În scrisoarea adresată președintelui AUR, Israel Heritage Foundation îi promite însă acestuia că e posibil să fie emisă o nouă invitație care va presupune și întâlniri cu personalități de la Fox News.

Invitația s stârnit rumoare în rândul comunității evreiești, având în vedere că este vorba despre un lider al unui partid acuzat în mai multe rânduri de luări de poziție antisemite.  Pe site-ul Fundației organizatoare a dineului cu Mike Pompeo sunt trecute și prețurile percepute invitaților la dineu, în funcție de cât de apropiat ar fi contactul cu fostul Secretar de Stat – de la 10 000 de dolari pentru a sta cu el  la masă până la 1800 de dolari de persoană pentru simpla participare la dineu.

Deja ai votat!
Botoșani
cer acoperit de nori
5.3 ° C
5.6 °
3.3 °
91 %
1.7kmh
100 %
Dum
5 °
lun
3 °
mar
4 °
mie
4 °
joi
1 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

Cei care știau că vine zăpada s-au răsturnat înainte, preventiv, că iarna nu-i ca vara.

EDITORIAL

Botoșăneanul Marius Budăi a anunțat mândru că a reușit să rezolve cu pensiile. După mărirea de doar 12.5%, Budăi declară senin că nu a...

GÂNDUL ZILEI

Aș putea, de bună seamă, Să-l ajung pe Păstorel Însă nu la epigramă, Poate doar la … Ottonel -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...