vineri, martie 29, 2024
AcasăNaționalMedicul din Iași care și-a ținut tatăl internat aproape 3 ani într-o...

Medicul din Iași care și-a ținut tatăl internat aproape 3 ani într-o rezervă a spitalului a fost schimbat din funcție

„Internări de 1.229 de zile în ultimii șase ani”, arată raportul Spitalului de Urgențe „Sf. Spiridon” din Iași în cazul dr. Laura Gheucă-Solovăstru, care a profitat de funcție pentru a-și ține tatăl și mama internați pentru aproape 3 ani și jumătate. La finalul anchetei, conducerea a decis să demită medicul din funcția de șef secție Dermato-Venerologie, potrivit Libertatea.

Spitalul de Urgențe „Sf. Spiridon” din Iași a finalizat ancheta în cazul medicului Laura Gheucă-Solovăstru, șefa Secției Dermato-Venerologie, care și-a internat în mod repetat și pentru perioade lungi tatăl și mama, ca să fie îngrijiți de personalul medical. Ziarul de Iași citează raportul realizat de comisia de analiză a unității medicale, care arată că cei doi pacienți au fost internați aproximativ 3 ani și 4 luni în perioada 2016 – 2022.

Conducerea spitalului a decis să o demită din funcția de șef de secție pe dr. Laura Gheucă-Solovăstru și să continue verificările pe plan financiar-contabil, pentru a vedea dacă există un prejudiciu ce poate fi recuperat.

Internări de câte 85 de zile pentru mâncărimi

Comisia de analiză condusă de directorul medical al Spitalului de Urgențe a determinat că în perioada 2016 – 2022, dr. Laura Gheucă-Solovăstru și-a internat tatăl timp de 927 de zile, iar mama, 302 zile la Secția de Dermato-Venerologie pe care o conducea. Bărbatul a avut 20 de spitalizări, între 15 și 85 de zile fiecare, trei reinternări fiind la distanță de 2-3 zile, în timp ce femeia a avut 12 spitalizări, între 3 și 47 de zile fiecare.

Într-un răspuns remis presei, managerul spitalului, dr. Dan Timofte, spune că spitalizările prelungite și repetate „nu se justificau” pentru un spital de urgențe, mai ales ținând cont de „diagnosticul principal de internare”. Diagnosticul principal fiind cel de urticarie acută și cronică.

Bărbatul putea fi tratat într-un „serviciu de paliație sau geriatrie”

Analiza comisiei din spital a concluzionat că bărbatul prezenta comorbidități care ar fi putut fi tratate mult mai bine într-un „serviciu de paliație sau geriatrie”.

Potrivit sursei citate, este vorba de hipertensiune arterială, un AVC care a lăsat sechele: cu hemipareză pe partea stângă, poartă în permanență sondă urinară și a fost internat pentru 17 zile la ATI, cu complicații cardiace și pneumonie, după infectarea cu SARS-CoV-2.

Deja ai votat!
Botoșani
cer fragmentat
16 ° C
16.1 °
14.4 °
57 %
12.1kmh
62 %
vin
19 °
sâm
25 °
Dum
26 °
lun
27 °
mar
18 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

Nici hoții nu-s dezamăgiți și rămâi și tu cu mașina întreagă.

EDITORIAL

În avalanșa de știri, săptămâna trecută una a trecut aproape neobservată. Este vorba de anunțul făcut de Doina Federovici, președinta Consiliului Județean, că nu...

EPIGRAMA ZILEI

Drag mi-a fost calul bălan Și pe badea în Merțan Drag mi-e badea și în car Dacă e ... milionar!   -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...