luni, ianuarie 30, 2023
AcasăNaționalÎntrebare pusă de trei ori de presa română prezentă la Viena. Cancelarul...

Întrebare pusă de trei ori de presa română prezentă la Viena. Cancelarul Nehammer n-a răspuns

Libertatea, Digi 24 și Antena 3 CNN au avut ziariști la conferința de presă de miercuri seară de la Viena, unde cancelarul Austriei a trimis România și Bulgaria cu aderarea „la primăvară”.

Potrivit libertatea, cancelarul Nehammer a răspuns la întrebările presei austriece, dar a refuzat să răspundă la întrebarea, adresată în engleză, de jurnaliștii români.

„Domnule cancelar Nehammer, cifrele oficiale ale Uniunii Europene, actualizate lunar, arată că ruta cea mai frecventată de migrația ilegală este cea a Balcanilor de Vest. Pe ea, de 15 ori mai mulți migranți vin prin Croația, decât prin România. Puteți explica de ce sunteți de acord cu Croația în Schengen, dar nu cu Bulgaria și România?”, este întrebarea adresată de jurnaliștii români.

Întrebarea a fost adresată de trei ori.

„De ce acceptați Croația, iar România, nu?”

Cum românii au insistat, ultima oară politicianul a plecat vădit iritat. Iar securitatea Hotelului Intercontinental i-a blocat pe jurnaliștii români care au încercat să-i adreseze din nou întrebarea. Unul dintre cei din securitatea locală a rostit cuvântul „Huligani” la adresa ziariștilor români.

„Cred că trebuie să fim realiști. În Austria avem mai mult de 75.000 de migranți care nu au fost înregistrați nicăieri. Nu este o discuție politică, este o discuți bazată pe fapte, avem o problemă cu securitatea UE. Ministerul de Interne dorește un nou calendar pentru România și Bulgaria, pentru primăvară. Hai să ne uităm la numere, câți migranți avem și cum putem să mergem mai departe”, a spus la întâlnirea cu presa cancelarul austriac, potrivit sursei citate.

Cancelarul Austriei, Karl Nehammer, a declarat, marți, că Austria se opune integrării României în Spațiul Schengen. El a făcut declarațiile la Summit-ul UE-Balcanii de Vest, de la Tirana.

Mâine, la Bruxelles, are loc consiliul JAI privind aderarea României, Bulgariei și Croației la spațiul Schengen. Veto-ul unei singure țări este suficient pentru ca aderarea să fie împiedicată. Cancelarul Austriei, Karl Nehammer, a declarat, marți, că Austria se opune integrării României în Spațiul Schengen. El a făcut declarațiile la Summit-ul UE-Balcanii de Vest, de la Tirana.

Deja ai votat!
Botoșani
cer senin
-2.2 ° C
-0.4 °
-2.2 °
85 %
1.9kmh
10 %
lun
3 °
mar
4 °
mie
6 °
joi
4 °
vin
2 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

Soluții verificate din vechime pentru cei care vor să rezolve problema cu partenerele de viață.

EDITORIAL

O publicație în care, ce-i drept, nu prea am încredere, „Puterea” se numește, titra cu litere de-o șchioapă acum la început de an cum...

GÂNDUL ZILEI

Mândra cu poalele-n brâu Spală rufele la râu Și la fel face tot satul Că-i scump tare kilowattul! -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

 

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...