sâmbătă, februarie 4, 2023
AcasăNaționalGuvernul dă undă verde angajărilor la stat

Guvernul dă undă verde angajărilor la stat

De la 1 ianuarie se dă undă verde angajărilor la stat, după ce jumătate de an acestea au fost blocate. Guvernul a anunțat că sunt peste 90.000 de posturi vacante.

Potrivit Gazeta de Sud, Guvernul pune, însă, o condiție pentru angajări. Astfel, instituțiile care își doresc să aducă noi oameni în sistem trebuie să se încadreze în bugetele deja alocate. Se pare că acest lucru nu va fi o problemă, asta pentru că analiza făcută în Guvern arată că sunt, în prezent, 90.000 de posturi vacante la stat sunt deja bugetate.

Cel mai mare deficit este la Ministerul Educației

Cel mai mare deficit de angajați este în Ministerul Educației, unde sunt aproximativ 21.700 de posturi libere.

Alt minister care va face angajări este Ministerul Afacerilor Interne, cu peste 15.000 de posturi libere. Și Ministerul Apărării Naționale face aproximativ 15.000 de noi angajări, potrivit antena3.ro.

Ministerul Sănătății are nevoie de aproximativ 12.800 de oameni

Ministerul Sănătății are nevoie de aproximativ 12.800 de oameni. Acesta este unul dintre cele mai atractive ministere când vine vorba de locuri de muncă, ținând cont de sporurile importante care se adaugă la salariu. Acestea vor putea fi acordate până în 2024, când legea salarizării se schimbă iar sporurile vor fi plafonate la 20%.

Un alt minister care va face angajări începând cu 1 ianuarie este Ministerul Justiției, cu peste 3.800 de locuri disponibile. Și la Ministerul Finanțelor este nevoie de încă 3.100 de oameni.

Salariile la stat sunt în continuă creştere

Instituțiile de stat sunt în acest moment extrem de atractive pentru cei care își doresc un nou loc de muncă. Și asta deoarece, de la 1 ianuarie, salariile vor crește cu până la 10%.

De asemenea se acordă și un spor de 50% pentru cei care se ocupă de proiectele PNRR. Indiferent de numărul de proiecte pe care îl au, vor primi acest spor pe toată durata acestora.

Mai mult decât atât, guvernul a decis să păstreze în plată și voucherele de vacanță, de 1.450 de lei, bani care vor merge către toți bugetarii. Iar beneficiile nu se opresc aici. Cei care lucrează la stat primesc și un spor de stres.

Statul face însă cheltuieli importante cu plata salariilor. Potrivit ultimelor date publicate, în 2022, cheltuielile cu salariile bugetarilor au ajuns la 7,7% din PIB, aproximativ aceeași sumă acordată pentru investiții pentru bugetul de anul viitor.

În acest moment, statul are1.255.323 de bugetari.

Deja ai votat!
Botoșani
cer acoperit de nori
-3.7 ° C
0.6 °
-3.9 °
91 %
1.6kmh
98 %
sâm
1 °
Dum
-3 °
lun
-3 °
mar
-4 °
mie
-3 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

  Ori au făcut prea multe bile, ori noaptea umblă pe străzi, în grup, ca elefanții. Altă explicație nu este.

EDITORIAL

Anul trecut guvernul condus de generalul ăăăă… ăăăă… Ciucă a dat ordonanță că gata, nu se mai fac angajări la stat. Atâta s-a bătut...

GÂNDUL ZILEI

De ce plâng chitarele Știu doar felinarele Că ele aduc necazul Când ard de pomană gazul... -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...