sâmbătă, ianuarie 28, 2023
AcasăNaționalPremierul Ciucă a înființat un nou post de secretar general al Cancelariei,...

Premierul Ciucă a înființat un nou post de secretar general al Cancelariei, pentru o protejată a lui Emil Boc

Prima decizie din acest an a prim-ministrului Nicoale Ciucă a fost să înființeze o nouă funcție bine plătită la Palatul Victoria. Surse din cadrul PNL susțin că postul este cu dedicație pentru o protejată veche a lui Emil Boc, poate cel mai important personaj din partid în acest moment.

Așa se justifică și graba cu care Nicolae Ciucă a luat această decizie. Prin hotărârea de guvern pentru modificarea şi completarea Hotărârii Guvernului nr. 832/2022 privind stabilirea atribuțiilor, organizarea şi funcţionarea Cancelariei Prim-Ministrului se înființează funcția de secretar general al Cancelariei Prim-ministrului, potrivit presshub.

Organigrama arată că responsabilitățile noului secretar-general nu sunt așa importante
Potrivit, însă, organigramei Cancelariei premierului, în posesia căreia am intrat, secretarul general, post nou înființat, nu are în subordine decât două departamente, și anume Compartimentul juridic și Direcția asigurare resurse.

Ca atare, cele două departamente sunt departe de importanța anunțată pompos pe site-ul guvernului, aceea de a asigura, nici mai mult, nici mai puțin decât stabilitatea funcționării Cancelariei.

Toate celelalte departamente rămân, însă, în coordonarea Șefului Cancelariei. Pare mai degrabă un post înființat pentru o persoană, nu invers. În orice instituție serioasă, cauți o persoană potrivită pentru un post de care ai nevoie, nu înființezi un nou loc de muncă pentru a aduce pe cineva.

Potrivit sursei citate, postul a fost înființat pentru Cynthia Carmen Curt, după căsătorie Deaconescu, pe care presa o numește protejata lui Emil Boc.

Materialul integral poate fi citit pe Presshub.

Deja ai votat!
Botoșani
cer acoperit de nori
0 ° C
0.6 °
-0 °
83 %
2.2kmh
100 %
sâm
1 °
Dum
1 °
lun
3 °
mar
4 °
mie
5 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

Soluții verificate din vechime pentru cei care vor să rezolve problema cu partenerele de viață.

EDITORIAL

O publicație în care, ce-i drept, nu prea am încredere, „Puterea” se numește, titra cu litere de-o șchioapă acum la început de an cum...

GÂNDUL ZILEI

Mândra cu poalele-n brâu Spală rufele la râu Și la fel face tot satul Că-i scump tare kilowattul! -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

 

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...