joi, martie 28, 2024
AcasăNaționalDeputatul AUR care și-a bătut soția dă vina pe femeie pentru agresiune 

Deputatul AUR care și-a bătut soția dă vina pe femeie pentru agresiune 

Deputatul partidului extremist AUR, Dumitru Focșa, a expus într-o postare pe Facebook versiunea sa asupra actului de violență domestică reclamat joi de soția sa la Poliție.

Potrivit G4Media, acesta a dat vina pe soția sa, pe care o acuză de gelozie și de faptul că nu l-ar fi îngrijit corespunzător pe unul dintre copiii cuplului. Focșa a declarat că ”incidentul a fost generat de soție prin gelozie extremă” și a spus că singura violență comisă a fost că ”am luat-o de după gât și i-am strigat în față că nu mai rezist, nu mai pot”.

”Aceste reproșuri repetate și la care se tot revenea, chiar dacă împreună conveneam de fiecare dată, să nu se mai repete, (la fiecare revenire a soției acasă), m-a făcut să fac un gest regretabil: am luat-o de după gât și i-am strigat în față că nu mai rezist, nu mai pot, căci, cu „gândirea din capul ei mă face și pe mine cu capul!”….și am tras-o cu fruntea ei către fruntea mea. Din disperare, din durerea că nu sunt înțeles de ea, am făcut acest gest într-un mod nu foarte elegant, ba chiar brutal. Atât a fost tot! Nu știu nici acum, și regret că nu m-am stăpânit, cum de am putut face asta, dar eram complet devastat de atâtea reproșuri însoțite de plecări repetate, ciclic cam de 2-3 ori pe lună se tot repeta asta de doi ani”, a scris Focșa.

Femeie „atinsă” de o uşă în urma unei „busculade”

Focșa a mai spus și că în cursul certei a avut loc ”o busculadă” în urma căreia soția sa ”a fost atinsă de ușa camerei”, după care femeii a început să-i sângereze nasul.

”Dacă printre vorbele mele, mai mult stigate, „tu cu capul ăsta mă înnebunești de cap!”, dupa ce am făcut asta de două ori, ea a fugit spre telefonul din dormitor strigând că sună la 112, dar acolo, la ușa dormitorului a mai fost o busculadă și a fost atinsă și de ușa camerei, atunci am văzut că-i sângerează nasul” – a scris Focșa.

Focșa, care a avut ieșiri violente și în parlament, o acuză pe soția sa că a cerut ajutor de la un PSD-ist, adică vecinul la care aceasta s-a refugiat după actul de violență domestică.

Dosar penal întocmit de poliţişti

Scena s-a produs joi dimineață la domiciliul familiei Focșa din comuna constănțeană Lumina. Polițiștii din localitatea constănțeană Lumina au fost chemați de soția deputatului, care a spus că a fost lovită de soțul ei, în fața copilului lor. Polițiștii au chemat o ambulanță, care i-a acordat îngrijiri femeii. Aceasta a refuzat să fie dusă la spital.

„Polițiștii au întocmit imediat formularul de evaluare a riscului, reieșind risc iminent, însă femeia s-a opus emiterii unui ordin de protecție provizoriu. În cauză a fost întocmit un dosar de cercetare penală sub aspectul săvârșirii infracțiunii de violență în familie”, mai spun polițiștii.

„Totodată, întrucât s-a constatat faptul că la incident a participat și o minoră, a fost solicitată intervenția unei echipe din cadrul D.G.A.S.P.C. Constanța, în vederea dispunerii măsurilor legale”, se mai arată în comunicat.

Deputatul a mai fost acuzat de violenţă domestică

Nu este pentru prima dată când deputatul AUR este acuzat de violență domestică. În 2019, înainte să fie parlamentar, Focșa a fost acuzat de aceeași soție că a agresat-o, femeia depunând o plângere la poliție, pe care ulterior a retras-o. AUR a anunțat că a demarat o anchetă internă și că l-ar putea lăsa fără funcții în partid.

Comunicatul formațiunii nu menționează însă nimic despre o posibilă excludere. Focșa spune însă că dacă partidul îi va cere, va demisiona și din Parlament. „Dacă conducerea AUR îmi va cere să-mi dau demisia din Parlamentul României, o voi face spre binele colegilor mei și al românilor care cred în AUR”, a mai scris Focșa.

Dumitru Focșa este unul dintre parlamentarii AUR care l-au amenințat cu bătaia, în Parlament, pe social-democratul Alfred Simonis. Discuţiile au pornit după ce propunerea legislativă „Legea suveranităţii – Legea pentru protejarea interesului superior şi suveran al poporului şi al cetăţeanului român”, iniţiată de AUR, a fost respinsă de plen. La ieşirea din sală, Dumitru Focşa l-a ameninţat pe Alfred Simonis cu bătaia.

Deja ai votat!
Botoșani
cer acoperit de nori
12.2 ° C
12.2 °
10.6 °
71 %
6.3kmh
100 %
joi
20 °
vin
16 °
sâm
22 °
Dum
24 °
lun
25 °

CARICATURA ZILEI

Joi

POZA ZILEI

Gata, au rezolvat cu circulația în centru. Ori se terminase programul și n-au mai apucat să strângă, cine știe.

EDITORIAL

Anul electoral 2024... Alegerile sunt din ce în ce mai aproape, deci e de așteptat ca lupta între poftitorii de ciolan să se intensifice....

EPIGRAMA ZILEI

Mi-a șoptit o viorea C-o să-mi dai inima ta Și m-am întrebat instant: O fi vorba de... transplant? -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...