sâmbătă, aprilie 1, 2023
AcasăNaționalTandem Ciolacu-Ciucă pregătit pentru alegeri

Tandem Ciolacu-Ciucă pregătit pentru alegeri

Liderul PSD vrea coaliţie la guvernare şi după anul 2024 şi i-a trasat deja viitorul politic lui Ciucă.

Președintele PSD, Marcel Ciolacu, reafirmă că își dorește ca și după 2024 să poată funcționa actuala coaliție de guvernare, sugerând că PSD ar putea chiar forma o alianță cu liberalii. Mai mult, Ciolacu nu exclude posibilitatea de a candida la președinția României, în tandem cu Nicolae Ciucă în funcția de premier.

Chestionat la Digi24 dacă se vede candidând la președinția României, în tandem cu Nicolae Ciucă premier, Marcel Ciolacu a spus că nu este exclus acest scenariu.

„Nu e exclus dar nu este simplu, în primul rând pentru că un partid mare precum PNL nu ar accepta să nu aibă candidat propriu la alegerile prezidențiale. În schimb, eu în PSD am schimbat regulile, la noi candidatul pentru președinție va fi ales. Vom analiza cum mergem mai departe împreună. Ce este sigur e că pentru România a fost cea mai bună această coaliție”, a comentat Marcel Ciolacu.

Liderul PSD a mai spus că rotativa din mai va ține cont de protocolul agreat de ambele formațiuni, PSD și PNL, și că nu vor exista neînțelegeri privind împărțirea ministerelor.

Ciolacu a adăugat că premierul Nicolae Ciucă nu se va afla în componența noului Guvern și că el va prelua șefia Senatului.

„Am discutat, Nicolae Ciucă va prelua președinția Senatului”, a spus Ciolacu.

Întrebat care sunt semnalele în partid în privinţa unui asemenea tandem, Ciucă a precizat: „Nu am discutat chestiunea aceasta. Nu are rost să speculăm”. Şeful PNL a spus, întrebat dacă ar risca PNL încă o alianţă cu PSD, Nicolae Ciucă a spus: „Nu vă pot răspunde acum”.

Drulă: „PSD  a înghiţit PNL”

Preşedintele USR, Cătălin Drulă, a declarat ieri, într-o conferinţă de presă la Alba Iulia, că nu mai există două partide, PSD şi PNL, ci „un fost partid numit PNL” şi „PSD care l-a înghiţit”, iar Marcel Ciolacu este preşedinte „într-un fel la două partide”.”L-am văzut aseară pe domnul preşedinte PSD, Marcel Ciolacu, că a absorbit prin fuziune PNL-ul. L-am văzut că explică la televizor ce se întâmplă în PNL, care sunt planurile de carieră şi de viitor ale domnului Ciucă, ce se întâmplă cu ministerele. Lucrurile devin din ce în ce mai clare. Nu mai există două partide, PSD şi PNL, ci există un fost partid numit PNL şi PSD-ul care l-a înghiţit”, a afirmat liderul USR. Referindu-se la „felul cum anunţa preşedintele PSD viitorul politic al domnului Ciucă”, Cătălin Drulă a opinat că ar reieşi că Nicolae Ciucă este poziţionat ca un subaltern. „Ne-a anunţat (Marcel Ciolacu – n.r.) ce funcţie o să aibă domnul Ciucă. Îl poziţionează ca un subaltern pe Nicolae Ciucă şi PNL-ul ca pe un partid anexă. Ne spunea ce o să se întâmple cu PNL”, a mai menţionat preşedintele USR.

Deja ai votat!
Botoșani
cer acoperit de nori
11.3 ° C
12.7 °
10 °
83 %
1.8kmh
100 %
sâm
11 °
Dum
14 °
lun
9 °
mar
2 °
mie
5 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

Încep să fie prea populare trotinetele astea. Ori o fi serviciul de pază.

EDITORIAL

Faptul că nicio funcție de conducere din instituțiile statului român nu se ocupă decât cu pedigri politic este una din principalele cauze care duc...

EPIGRAMA ZILEI

Nu e nicicum uns de zei Ci cu multă alifie Pentru că bani frumușei Face când … nu scrie! -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...