joi, martie 28, 2024
AcasăNaționalEuroins, cel mai mare asigurător din România, lăsat fără autorizație

Euroins, cel mai mare asigurător din România, lăsat fără autorizație

Surse din piață susțin că Consiliul Autorității de Supraveghere Financiară (ASF) a decis, joi, să ridice autorizația de funcționare a Euroins, cel mai mare asigurător din piața polițelor RCA.

Potrivit Economedia, niciun reprezentant al ASF nu a confirmat oficial această informație, până în prezent, în contextul în care toate marile publicații anunță această decizie pe surse. Informația a fost publicată inițial de Libertatea.

Sursele Economedia afirmă că retragerea autorizației de funcționare a fost decisă în ședința de joi a Consiliului ASF și va fi comunicată oficial vineri. Euroins a transmis de asemenea că nu a fost informată de o astfel de decizie. Este inexplicabil cum ASF nu a anunțat o decizie oficială până la această oră, în contextul în care decizia a fost luată de joi și cum compania vizată nu a fost informată încă.

Joi seară, Euroins afirma că nu a primit o informare oficială de la ASF privind retragerea autorizației. „Până la această oră Euroins România și Eurohold Bulgaria nu au fost informate despre nici o decizie privind societatea Euroins”, a declarat compania pentru Economedia.

Implicaţii şi asupra pieţei din Bulgaria

Un faliment al Euroins ar avea implicații și asupra pieței din Bulgaria, pe lângă cea din România. Euroins face parte din Eurohold, unul dintre cei mai mari jucători din economia bulgară şi un grup energetic şi financiar de top în Europa de Sud-Est, cu venituri şi active de câteva miliarde şi peste 7.000 de angajaţi.

Parte a Eurohold este şi EIG Re EAD, o companie cu o istorie de 20 de ani, ale cărei servicii de reasigurare sunt folosite de companii de asigurări de top din Europa. EIG Re a reasigurat recent întregul portofoliu Euroins din România, ceea ce a garantat plata tuturor despăgubirilor către compania românească şi a asigurat transferul tuturor riscurilor, explică publicaţia bulgară.

„Problema este că ASF, autoritatea de reglementare a pieţei asigurărilor din România, analogul FSC din Bulgaria, a ridicat în presa românească problema capacităţii financiare a EIG Re, ceea ce a declanşat speculaţii cu privire la un faliment al Euroins în România, iar acest lucru ar putea avea consecinţe cutremurătoare pentru întregul grup, listat la bursele de la Sofia şi Varşovia şi ar putea destabiliza întregul sector de asigurări din România, precum şi piaţa de capital din Bulgaria, în care Euroins investeşte în calitate de mare investitor instituţional”, arată Financial Tribune.

Deja ai votat!
Botoșani
cer acoperit de nori
12.2 ° C
12.2 °
10.6 °
71 %
6.3kmh
100 %
joi
20 °
vin
16 °
sâm
22 °
Dum
24 °
lun
25 °

CARICATURA ZILEI

Joi

POZA ZILEI

Gata, au rezolvat cu circulația în centru. Ori se terminase programul și n-au mai apucat să strângă, cine știe.

EDITORIAL

Anul electoral 2024... Alegerile sunt din ce în ce mai aproape, deci e de așteptat ca lupta între poftitorii de ciolan să se intensifice....

EPIGRAMA ZILEI

Mi-a șoptit o viorea C-o să-mi dai inima ta Și m-am întrebat instant: O fi vorba de... transplant? -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...