luni, iunie 5, 2023
AcasăNaționalMinistere penetrate de servicii secrete. Un colonel SRI pe cale să fie...

Ministere penetrate de servicii secrete. Un colonel SRI pe cale să fie numit într-un post cheie pentru PNRR

Cristian Ghinea (USR), fost ministru al Investițiilor și Proiectelor Europene (MIPE), susține într-o postare pe Facebook că o fostă secretară de stat în minister, care după demitere s-a prezentat drept colonel SRI și reprezentant al serviciului, urma să fie angajată pe un post de director general în ministerul condus acum de Marcel Boloș. Femeia nu s-a mai prezentat la concurs. 

Ghinea arată că, în calitate de ministru în guvernul Cîțu, a cerut ca Liliana Anghel să fie demisă din funcția de secretar de stat la MIPE pe care o ocupase în guvernul Ludovic Orban, funcție din care se ocupase de versiunea inițială a Planului Național de Redresare și Reziliență (PNRR). Eliberarea din funcție a Lilianei Anghel s-a făcut abia după două luni, susține liderul USR.

Concurs trucat 

Potrivit G4Media, Ghinea susține că Liliana Anghel urma să revină în Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene ca director general în urma unui concurs pe care îl cataloghează trucat:

”Public asta pentru că azi, luni, 20 martie, de la ora 10, are loc la MIPE concursul trucat prin care Liliana Anghel urmează să fie instalată în funcția de director general al Direcției Programare din MIPE. Direcția Programare este sistemul nervos central al MIPE, locul unde se pregătesc deciziile despre cum se cheltuie banii pe mulți ani înainte și unde se fac evaluarile pe ce se duc banii acum. Este cea mai înaltă poziție tehnică din birocrația de fonduri europene. Pe lângă faptul că ea personal nu e potrivită pentru această poziție pentru că nu are habar de regulamente europene și are un comportament labil, este absolut scandalos că un colonel SRI face un du-te vino între minister și serviciul secret”.

Liliana Anghel nu s-a mai prezentat la concurs

La câteva ore după postarea iniţială, Cristian Ghinea a revenit cu o postare în care arată că ”Liliana Anghel nu s-a prezentat la examenul scris de la ora 10. A fost înscrisă, a depus tot dosarul dar… nu a venit (…) Acum hai să vedem cum rezolvăm următoarea speță cu doamna colonel. Liliana Anghel a (re)devenit funcționar public luna trecută, când a luat un concurs pe funcție de execuție la direcția de implementare a…. PNRR.

Cum ditamai colonelul nu putea rămâne pe funcție mică, Boloș a numit-o (cred că tot fără să știe) director general adjunct la autoritatea de management care va gestiona banii europeni pentru sănătate. De aici urma să sară încă o etapă azi, până în vârf. Doar că s-au panicat. Așa că doamna colonel rămâne deocamdată doar adjunctă temporară, pe semnătura lui Boloș, șefă pe cele 3 miliarde de euro pentru Sănătate. Putem dormi liniștiți, SRI are grijă de sănătatea noastră”.

Replică dată de Marcel Boloş

Ministrul Marcel Boloș a declarat luni la Realitatea Plus, în replică la acuzațiile aduse de Cristian Ghinea, că ”este foarte suspicioasă poziția domnului Ghinea, pentru că pe contracandidatul, fost subaltern al dumnealui, adus în minister de către dumnealui (C. Ghinea – N.A.), care a dorit să participe la concurs, nu a fost în stare să-și completeze dosarul cu documentele care-i sunt necesare. Dacă era cel mai bun și deținea competențele cele mai bune era promovat. Deci, fără niciun fel de discuție, concursurile se desfășoară corect, nu există niciun fel de bazaconii, așa cum sugerează dl. Ghinea”.

Întrebat ce știe despre persoana despre care Crisitan Ghinea a afirmat că s-ar fi trucat concursul, Marcel Boloș a afirmat că „el nu s-a interesant de cine participă și cine nu participă la concurs”.

Deja ai votat!
Botoșani
cer fragmentat
19.2 ° C
19.6 °
17.3 °
53 %
1.9kmh
58 %
lun
23 °
mar
23 °
mie
16 °
joi
23 °
vin
24 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

Și-au dat seama cam târziu profesorii, dar mai bine mai târziu decât niciodată.

EDITORIAL

Săptămâna trecută șeful Agenției Naționale de Administrare Fiscală (ANAF), Lucian Heiuș, a demisionat intempestiv, prevenind o demitere cu scandal. Premierul Ciucă și aliatul său...

EPIGRAMA ZILEI

Când tinerețea e pe ducă Și ne e groază-ntr-adevăr, Nu mai avem părul măciucă Ci doar ... măciuca, păr! -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...