luni, mai 29, 2023
AcasăNaționalIohannis anunță amânarea rotativei guvernamentale

Iohannis anunță amânarea rotativei guvernamentale

Președintele Klaus Iohannis a declarat joi, la Sibiu, că rocada guvernamentală se amână dacă nu se ajunge la o înțelegere cu sindicatele din învățământ, aflate în cea de a patra zi de grevă.

Potrivit HotNews, cu o zi în urmă, când profesorii se aflau în cea de a treia zi de grevă, Iohannis spunea că vrea ca noul guvern să se instaleze până pe 30 mai: „Această rotație trebuie să se desfășoare rapid, corect, sticlă”.

„Fiind azi, joi, și greva încă neîncheiată, vom vedea dacă reușim să începem procedura rocadei guvernamentale acum sau peste câteva zile. Nu e important dacă mâine sau peste o săptămână se face rocada. Important este să avem o procedură clară, să avem stabilitate. Mâine ar trebui să înceapă procedura, asta dacă mâine se încheie greva. Atunci e nevoie ca Guvernul și coaliția să negocieze în continuare. Nu cred că se va face rotația în timpul unor negocieri”, a declarat președintele, la Sibiu.

Întrebat dacă crede că UDMR ar trebui să rămână în continuare la guvernare sau noul Executiv să fie susţinut şi format doar de PNL şi PSD, Iohannis replicat: „Eu nu am de gând să mă opun niciunei formule care duce la o guvernare stabilă. Încă se poartă discuţii, încă se poartă negocieri. Coaliţia trebuie să se hotărască cum va dori să arate viitorul Guvern şi cine trebuie să fie în coaliţia de guvernare, dar am încrederea că lucrurile se vor rezolva”.

Cu o zi în urmă președintele anunța că vrea ca noul guvern să se instaleze până pe 30 mai. „Această rotație trebuie să se desfășoare rapid, corect, „sticlă”. Iohannis sublinia că rocada guvernamentală trebuie să se realizeze conform calendarului stabilit prin protocol, până la 1 iunie.

Protest cu mii de oameni în stradă

Circa 15.000 de oameni au participat, joi, la mitingul profesorilor, la care s-au alăturat și sute de elevi, anunțând că susțin demersul cadrelor didactice. Liderii sindicatelor din învățământ au anunțat că greva generală din școli continuă, iar marți va fi organizat un nou protest cu mii de oameni la Cotroceni.

Deja ai votat!
Botoșani
câțiva nori
12.3 ° C
16.6 °
11.7 °
78 %
2kmh
13 %
lun
23 °
mar
23 °
mie
22 °
joi
25 °
vin
25 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

Coboară pe scara de incendiu doar cei care sunt în formă.

EDITORIAL

Situația actuală din învățământ generează o mie și una de dispute. Cei din sistem susțin, bătându-se cu pumnul în piept, că au dreptate, că...

EPIGRAMA ZILEI

Hai să dăm mână cu mână Cei cu cinstea într-o ... rână, Să-nvârtim hora hoției Pe cuprinsul României... -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...