spot_img
miercuri, aprilie 24, 2024
AcasăNaționalPodul suspendat de la Brăila inaugurat cu fast de politicieni

Podul suspendat de la Brăila inaugurat cu fast de politicieni

Podul suspendat de la Brăila, al treilea ca mărime din Europa şi cea mai mare investiţie de infrastructură din ultimii 30 de ani, a fost inaugurat, joi, în prezența președintelui Klaus Iohannis, a premierului Marcel Ciolacu, a președintelui Senatului, Nicolae Ciucă, a ministrul transporturilor, Sorin Grindeanu și a comisarului european pentru Transporturi Adina Vălean.

Evenimentul nu a fost lipsit, însă, de situații ciudate. Astfel, președintele Klaus Iohannis, premierul Ciolacu și șeful de la Transporturi, Grindeanu au tăiat panglica, însă, circulața a fost închisă după ce au trecut câteva zeci de mașini.

„Precizăm că reprezentanții CNIR, antreprenorii și cei implicați în organizarea evenimentului de deschidere a circulației pe pod depun la această oră eforturi pentru a elibera partea carosabilă de balizele si parapetele de separare a sensurilor de circulație, precum și de elementele folosite la eveniment, astfel încât circulația să se desfășoare în condiții de siguranță”, a informat CNAIR. Circulația urma să se deschidă după ceremonia de inaugurare.

Noaptea nu se poate circula pe pod

Poliţia Română a anunţat că circulaţia rutieră pe podul de la Brăila se va desfăşura cu restricţie de viteză de 80 km/oră.  Noaptea, în intervalul orar 21.00 – 06.00, de luni până vineri, circulaţia pe pod va fi suspendată.

Podul are o lungine de peste 1,9 kilometri şi conţine aproximativ 81.000 de kilometri de fir de oţel. Tablierul metalic este format din 86 de segmente cu o greutate totală de 20.800 de tone. Valoarea actualizată a proiectului depăşeşte 2,5 miliarde de lei.

Drumurile de legătură nu sunt gata încă

Drumurile de legătură ar urma să fie gata abia în decembrie, iar circulaţia pe pod se va face, în următoarele săptămâni, doar pe timp de zi. În weekend însă se va putea merge pe pod şi noaptea. Nu vor fi restricţii de tonaj şi nici nu se va plăti taxă de pod.

Inaugurarea Podului de la Brăila este una parţială şi nici legătura cu Centura Brăilei nu e completă, a afirmat, joi, preşedintele USR, Cătălin Drulă, fost ministru al Transporturilor.

„Am văzut astăzi înghesuială mare de politicieni la deschiderea circulaţiei pe Podul de la Brăila. Mai mică e aglomeraţia când sunt de rezolvat probleme şi pus pe roate astfel de proiecte. În 2021, am găsit proiectul fără drumurile de legătură autorizate. Fără drumurile de legătură (21 km în total), podul nu putea fi folosit. Pe malul tulcean, nu exista infrastructură. Le-am deblocat cu multe şedinţe, discuţii şi eforturi ale echipei mele”, a scris liderul USR pe Facebook.

El a amintit că autorizaţiile au ieşit în martie şi mai 2021 şi s-a putut în sfârşit lucra pe toată lungimea, după trei ani de la semnarea contractelor.

„M-aş fi bucurat ca întreg proiectul să fie gata astăzi, dar din păcate e o inaugurare parţială. Podul va fi închis noaptea, iar drumul de legătură principal spre Jijila (10 km) nu e gata. Nici legătură cu Centura Brăilei nu e completă. Felicitări celor de la IHI-WeBuild pentru o lucrare de excepţie – podul în sine. Nivelul tehnologic, precizia execuţiei, organizarea şantierului, toate au fost la un nivel de clasă mondială! Cât despre politicienii grabnici la tras în poză, puţine lucruri de spus, dar unul e cert: nu de festivism şi paradă de costume masculine de vară avem nevoie, ci de mai multă seriozitate şi muncă”, a transmis Cătălin Drulă.

Deja ai votat!
Botoșani
cer acoperit de nori
10 ° C
10 °
9.4 °
95 %
3.1kmh
100 %
mie
19 °
joi
18 °
vin
14 °
sâm
18 °
Dum
14 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

  Asta înseamnă să te pregătești bine pentru programul rabla.

EDITORIAL

Ați auzit ce isprăvi a mai comis Marcelașul cel Viteaz în ultimele zile? Ar cam trebui. Nu de alta, dar românilor le place să...

EPIGRAMA ZILEI

Un termen interesant: Poate fi mașină nouă, Numele unui savant Sau ...  instrument de spart ouă! -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...