spot_img
sâmbătă, mai 4, 2024
AcasăNaționalLiberalii au aprobat prin vot covârșitor ca guvernul Ciolacu să își asume...

Liberalii au aprobat prin vot covârșitor ca guvernul Ciolacu să își asume răspunderea pe măsurile fiscale

Președintele PNL, Nicolae Ciucă, a anunțat într-o conferință de presă că liderii partidului au votat să susțină angajarea răspunderii guvernului, ”cu respectarea principiilor pe care PNL le-a enunțat”.

Întrebat dacă conducerea PNL ia în calcul să iasă de la guvernare, Ciucă a respins ideea și a spus că ”votul de azi privind aprobarea angajării răspunderii e cel care confirmă decizia PNL pentru continuarea guvernării. Faptul că discutăm, că sunt dezbateri în PNL arată că suntem un partid viu, fiecare are argumente. Asta nu înseamnă că la final nu avem o abordare la care se aliniază întregul partid. Disciplina de partid trebuie să funcționeze”.

Liderii PNL au votat cu mare majoritate că sunt de acord cu asumarea răspunderii guvernului Ciolacu pentru pachetul de măsuri fiscale, au declarat pentru G4Media surse liberale. Pentru asumare au votat circa 50 de lideri din Biroul Politic Național (BPN), împotrivă au votat 4, alți 3 s-au abținut. Susținerea este însă condiționată de câteva condiții votate de liberali, potrivit surselor citate.

Printre condițiile puse de PNL se numără:

  • eliminarea impozitului de 1% pe proprietățile care au valoare însumată mai mare de 500.000 de euro
  • plafon pentru taxarea profesiilor liberale
  • eliminarea creșterii impozitului pe dividende de la 8% la 10%

Au votat împotrivă Cristian Buican (Vâlcea), Hubert Thuma (Ilfov) și Robert Sighiartău (Bistrița), iar printre cei care s-au abținut se numără Adrian Cozma (PNL Satu Mare), Alexandru Muraru (PNL Iași) și Pavel Popescu (Sector 4).

Într-o altă ședință de ieri a PNL, mai mulți lideri au criticat conducerea partidului pentru presupusa subordonare față de PSD și pentru că nu au fost informați despre intenția guvernului de a-și asuma răspunderea. Pe de altă parte, astfel de ședințe tensionate în PNL au mai avut loc în ultimul an, dar de fiecare mini-revoltele împotriva lui Nicolae Ciucă s-au încheiat rapid, fără nici o consecință în colaborarea cu PSD.

”PSD ne face pe noi să arătăm responsabili de distrugerea antreprenorilor”

Mai mulți lideri de filiale județene PNL au anunțat că se opun asumării răspunderi guvernului, pe motiv că măsurile vor dinamita PNL. În ședința de duminică, principalele reproșuri au fost la adresa președintelui Nicolae Ciucă și a ministrului de Finanțe, Marcel Boloș, pe care mulți liberali i-au criticat pentru că ar fi subordonat partidul PSD-ului.
Motivul criticilor a fost pachetul de măsuri fiscale. ”PSD ne face pe noi să arătăm responsabili de distrugerea antreprenorilor și a ocupațiilor liberale prin suprataxare, în timp ce ei dau ajutoare sociale, tocmai au anunțat că măresc pensiile și cresc ajutorul pentru lemne”, a declarat un lider PNL pentru G4Media.
Deja ai votat!
Botoșani
câțiva nori
8.7 ° C
12.7 °
7.8 °
70 %
2.4kmh
23 %
sâm
19 °
Dum
22 °
lun
24 °
mar
24 °
mie
16 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

Liberalii au venit cu mesaje tematice pe tricouri, deci teoretic știu cum stă treaba. Mai trebuie să le spună și lui Iohannis, Ciucă.

EDITORIAL

A trecut și ziua de 1 Mai, cunoscută în trecutul din ce în ce mai îndepărtat drept și „Paștele comunist”. O zi destul de...

EPIGRAMA ZILEI

Ajuns acasă pe la două Din delegația la Cluj Găsi pe doamna vopsind ouă La un vecin, cu ruj... -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...