spot_img
marți, aprilie 30, 2024
AcasăNaționalExplozie urmată de incendiu pe Autostrada Moldovei. Patru persoane au murit și...

Explozie urmată de incendiu pe Autostrada Moldovei. Patru persoane au murit și cinci au fost grav rănite (video)

În această dimineață, în dreptul localității Călimănești din județul Vrancea, a avut loc o explozie la o magistrală de gaze, aflată pe un șantier de lucru de pe autostrada A7. Evenimentul a soldat cu 9 victime.

Potrivit Ziarul de Vrancea, se pare că explozia a avut loc după ce muncitorii care lucrau la Autostrada Moldovei A7 au lovit o țeavă de gaze.

Cinci victime au fost transportate prin diferite forțe la CPU Adjud cu arsuri pe suprafața corporală și patru persoane carbonizate au fost găsite de forțele de intervenție la fața locului și declarate decedate.

Odată cu activarea Planului Roșu de Intervenție, care presupune suplimentarea echipajelor operative, inclusiv a celor medicale, la fața locului au fost angrenate următoarele forțe de intervenție:

  • 6 autospeciale de stingere cu apă și spumă.
  • 1 autospecială transport personal și victime multiple.
  • 4 ambulanțe SMURD.
  • 2 autospeciale de stingere de la SVSU Mărășești și 5 ambulanțe SAJ.
  • 2 elicoptere SMURD (București și Galați) care au asigurat transportul a două dintre victime de pe Aeroportul Bacău la Spitalul Clinic de Urgență Bagdasar Arseni din București, respectiv Spitalul Clinic de Urgență București.

Totodată, a fost stabilit un perimetru de siguranță pe o distanță de aproximativ de 500 de metri în jurul zonei afectate, iar echipele de intervenție au lucrat la localizarea incendiului.

De asemenea, în proximitatea zonei de manifestare a fost transmis un mesaj de avertizare prin intermediul sistemului Ro-alert.

Care este starea victimelor după explozie

ExploziePlanul roșu de intervenție a fost dezactivat la ora 3:30, iar echipajele de intervenție au rămas la fața locului pentru investigarea completă a cauzelor și gestionarea consecințelor acestui incident.

Primul apel la numărul de urgență 112 a venit la ora 01:12. În numai trei minute de la producerea deflagrației au fost primite peste 50 de apeluri la 112.

Una dintre victime, un bărbat în vârstă de 61 de ani cu arsuri pe o suprafață de 65% din corp, a fost preluată de echipajul SAJ cu medic și transportată la Aeroport Bacău unde a fost preluată de un Elicopter Smurd pentru transport la Spitalul Bagdasar Arseni din București.

A doua victimă, un bărbat în vârstă de 53 de ani, cu arsuri pe o suprafață de 40% din corp a fost preluată de al doilea echipaj SAJ cu medic și transportată la Aeroportul Bacău unde a fost preluată de Elicopterul Smurd pentru transfer la Spitalul Floreasca București.

Potrivit presei locale, pe șantierul autostrăzii ce leagă Moldova de București lucra firma condusă de afaceristul Dorinel Umbrărescu. Muncitorii UMB lucrează în trei schimburi pe șantierul A7.

Deja ai votat!
Botoșani
cer senin
14.3 ° C
17.6 °
13.9 °
55 %
2.7kmh
2 %
mar
14 °
mie
21 °
joi
22 °
vin
22 °
sâm
20 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

  Încă e bine, faza următoare e că dispar și camerele de luat vederi.

EDITORIAL

Nu e prima dată când pomenesc de Cănuță-om sucit, acel personaj aparent inventat de Caragiale, dar cât se poate de reprezentativ pentru spațiul mioritic....

EPIGRAMA ZILEI

Lumina din felicitare Să n-o considerați plocon, Ne costă ea, pe fiecare Cu mult mai mult ca la … E on!   -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...