spot_img
sâmbătă, mai 4, 2024
AcasăLocal BTMeteorologii anunţă o toamnă cu temperaturi peste medie

Meteorologii anunţă o toamnă cu temperaturi peste medie

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis, vineri, prognoza meteo pentru următoarele patru săptămâni, respectiv până pe 30 octombrie. Potrivit meteorologilor, temperaturile vor fi în general mai mari decât cele specifice perioadei.

În prima săptămână din octombrie, temperatura medie a aerului va avea valori mai ridicate decât cele normale pentru această săptămână în toate regiunile, dar mai ales în cele sud-estice. Regimul pluviometric va fi deficitar în toată țara, îndeosebi în regiunile vestice.

În intervalul 9-16 octombrie mediile valorilor termice se vor situa peste cele specifice acestei perioade în toate regiunile. Regimul pluviometric va fi deficitar la nivelul întregii țări, dar mai ales în regiunile sud-vestice și la munte.

În săptămâna 16–23 octombrie, temperatura medie a aerului va avea valori mai ridicate decât cele normale pentru această perioadă în toate regiunile, dar mai ales în cele sudice și estice. Regimul pluviometric va fi în general deficitar în regiunile sudice și sud-estice, în timp ce în restul teritoriului cantitățile de precipitații se vor situa în limite normale pentru această săptămână.

În ultima săptămână din lună, mediile valorilor termice se vor situa peste cele specifice acestei perioade în toată țara, dar mai ales în regiunile sudice și sud-estice. Regimul pluviometric va fi apropiat de cel normal pentru această săptămână la nivelul întregii țări.

Deja ai votat!
Botoșani
cer senin
20.6 ° C
21 °
20.5 °
40 %
4kmh
5 %
sâm
18 °
Dum
22 °
lun
25 °
mar
24 °
mie
12 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

Liberalii au venit cu mesaje tematice pe tricouri, deci teoretic știu cum stă treaba. Mai trebuie să le spună și lui Iohannis, Ciucă.

EDITORIAL

A trecut și ziua de 1 Mai, cunoscută în trecutul din ce în ce mai îndepărtat drept și „Paștele comunist”. O zi destul de...

EPIGRAMA ZILEI

Ajuns acasă pe la două Din delegația la Cluj Găsi pe doamna vopsind ouă La un vecin, cu ruj... -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...