spot_img
joi, aprilie 25, 2024
AcasăNaționalDemisii în bloc din AUR. Membrii filialei acuză că li s-a impus...

Demisii în bloc din AUR. Membrii filialei acuză că li s-a impus de la centru candidatul pentru primărie

Membrii organizației Piatra Neamț a partidului AUR au demisionat în bloc, sâmbătă, cu câteva ore înainte ca George Simion să ajungă în municipiu, la o întâlnire cu electoratul și conducerea organizației. Coordonatorul AUR Piatra Neamț a reproșat conducerii centrale a partidului că l-a impus la primărie pe Marius Apopei, un fost consilier județean PNL, și că filiala nu a fost consultată înainte de decizie.

Întrebat de jurnaliștii locali cum comentează, Simion a transmis că Apopei îl are ”stăpân pe Dumnezeu” și că membrii organizației și-au dat demisia, de fapt, în ”octombrie anul trecut”.

”Domnul Apopei are cel mai important stăpân, pe Dumnezeu (…) Și-au dat demisia din octombrie anul trecut, acum vor să răscolească. Nouă nu ne plac aranjamentele”, a declarat George Simion.

De menționat este, însă, că Piatra Neamț nu este prima organizație AUR în care membrii își dau demisia în ultima vreme. În 9 februarie, Ovidiu Szime, fostul președinte AUR  Timișoara, și-a dat demisia din partid chiar în seara protestului anti-comasare alegeri, organizat de partidul extremist în mai multe județe din țară și în Capitală, în fața sediilor PSD.

Ulterior, Szime a scris, pe pagina sa de Facebook, că pleacă din AUR pentru că nu sunt respectate ”principiile de bază și statutul acestuia”. Simion l-a acuzat de blat cu PSD.

Demisia lui Szime venea după un alt val de plecări din AUR, cum ar fi Dumitru Coarnă și membri din AUR Călărași care au acuzat nerespectarea statutului partidului și faptul că liderii AUR refuză să înființeze filiale județene.

Și fostul ministru PNL Virgil Popescu a anunțat că 15 organizații AUR Mehedinți au trecut la liberali. Jurnalistul Dan Tăpălagă a explicat semnalele care indică o posibilă dezumflare AUR cu câteva luni înainte de alegeri, pe fondul plecărilor din partid.

Deja ai votat!
Botoșani
câțiva nori
10.1 ° C
12.7 °
10 °
86 %
1.8kmh
13 %
joi
19 °
vin
9 °
sâm
18 °
Dum
21 °
lun
15 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

E bine să conduci verde cu mașina electrică, dar nu strică să fii și prevăzător.

EDITORIAL

Nu am idee câtă lume cunoaște pilda cu broscuța surdă și, de aceea, pentru a fi sigur că voi fi înțeles așa cum trebuie...

EPIGRAMA ZILEI

Foaie verde și-o sipică, Badea are ... leafa mică Dar spune la orișicare Că eu am ... poșeta mare! -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...