spot_img
marți, aprilie 30, 2024
AcasăNaționalTransfăgărășanul se va deschide în luna mai, în premieră

Transfăgărășanul se va deschide în luna mai, în premieră

Transfăgărășanul se va deschide în luna mai, pentru prima dată de la darea în folosință a acestui drum, informează Argesulonline.ro.

Muncitorii de la Secția de Drumuri Naționale Pitești au început lucrările de deszăpezire a DN 7C Transfăgărășan.

Lucrările au început cu vreo 3-4 săptămâni mai devreme decât în anii precedenți. În plus, stratul de zăpadă nu mai are grosimea de acum câțiva ani.

Avem de așteptat până când vom putea lucra în siguranță

„Vestea bună este că în acest an avem parte de cantitate de zăpadă mai mică față de alți ani. Vom putea începe deszăpezirea mai devreme și să deschidem drumul poate chiar în cursul lunii mai. (E vorba, firește, de secțiunea Piscu Negru-Bâlea Cascadă, închisă în sezonul rece – n.r.).

Vestea proastă este că, din cauza temperaturilor deosebit de ridicate, pericolul de avalanșă este foarte de mare. Așa că mai avem de așteptat până când vom putea lucra în siguranță, mai ales în partea superioară a drumului, în zona Bâlea Lac”, au transmis cei de la DRDP Brașov.

Potrivit Argesulonline.ro, date fiind condițiile meteo, e foarte probabil ca 2024 să fie primul an în care DN 7C Transfăgărășan se va deschide în luna mai. În precedenții trei ani, Transfăgărășanul se deschisese în a doua jumătate a lunii iunie.

Transfăgărășanul se va deschide în luna mai

DN7C (Transfăgărășanul) traversează pe o lungime de 151 km, pe axa nord-sud, Munții Făgăraș, cel mai înalt lanț muntos din România, ce face parte din Carpații Meridionali, potrivit site-ului muntii-fagaras.ro.

Transfăgărășanul este un drum național spectaculos, ce leagă regiunea istorică a Munteniei cu Transilvania, construit între anii 1970 – 1974.

El începe în comuna Bascov, județul Argeș (lângă orașul Pitești) și se termină la intersecția cu drumul DN1 între Sibiu și Brașov, în apropierea comunei Cârțișoara, porțiunea de la barajul Vidraru până la Cârțișoara traversând un teren montan la altitudini mari, pe o lungime de aproximativ 91 km.

Deja ai votat!
Botoșani
cer senin
11 ° C
14.6 °
10.6 °
64 %
2.3kmh
0 %
mar
20 °
mie
20 °
joi
21 °
vin
22 °
sâm
16 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

  Antrenorul FC Botoșani cățărat pe gard pentru ultimele indicații la meciul cu Dinamo.

EDITORIAL

De când am intrat în Uniunea Europeană banii au curs gârlă, mult peste 70 de miliarde de euro, continuă să vină și vor mai...

EPIGRAMA ZILEI

S-a enervat și a urlat De s-a cutremurat orașul Când și-a găsit soțul în pat Cu ... iepurașul!   -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...