sâmbătă, iulie 27, 2024
AcasăNaționalPeste 10.200 de sancțiuni aplicate de Poliția Română într-o singură zi

Peste 10.200 de sancțiuni aplicate de Poliția Română într-o singură zi

Peste 10.200 de sancțiuni aplicate de Poliția Română într-o singură zi, după ce agenții au intervenit la peste 2.700 de solicitări ale cetățenilor.

SUSȚINE MONITORUL DE BOTOȘANI

Avem nevoie de sprijinul dumneavoastră pentru a putea oferi în continuare jurnalism onest și a lupta cu corupția și dezinformarea, pentru a scrie despre situația reală, nu versiunea oficială cosmetizată oferită de autorități.

De asemenea, au fost depistate 23 de persoane urmărite național sau internațional, față de care au fost dispuse măsurile legale, iar în cauzele instrumentate au fost dispuse 19 măsuri preventive.

„Pentru alte nereguli constatate, polițiștii au aplicat 10.222 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 3.951.328 de lei. Polițiștii rutieri au acționat pentru creșterea siguranței în trafic, fiind constatate 103 infracțiuni la regimul circulației pe drumurile publice. Au fost scoși din trafic, reprezentând un pericol pentru ceilalți participanți, 652 de conducători auto. Acestora le-a fost suspendată exercitarea dreptului de a conduce autovehicule pe o perioadă de timp, conform legii.

Față de 301 șoferi, a fost luată măsura reținerii permisului de conducere, pentru viteză, 62 pentru conducere sub influența alcoolului și 11 pentru conducere sub influența drogurilor sau a substanțelor interzise. De asemenea, au fost oprite din a circula 371 de autovehicule care nu prezentau siguranță pe drumurile publice, până la remedierea problemelor constatate”, se arată într-un comunicat al Poliției Române.

Sancțiuni aplicate de Poliția Română. Au fost organizate 456 de filtre

Tot sâmbătă, în cadrul acțiunii BLOCADA, organizată din dispoziția conducerii Ministerului Afacerilor Interne, pentru prevenirea/combaterea unor situații de risc și menținerea unui climat optim de ordine și siguranță publică, dispozitivele curente au fost suplimentate.

Astfel, la nivel național, aproape 3.800 de polițiști și jandarmi au acționat, în sistem integrat, pentru asigurarea unui climat de ordine publică, prevenirea faptelor cu violență, prevenirea traficului și consumului de droguri, precum și pentru creșterea gradului de siguranță rutieră.

Au fost organizate 456 de filtre, în cadrul activităților desfășurate, fiind verificate 8.104  autovehicule și legitimate 12.295 de persoane.

Acțiunile pentru prevenirea accidentelor de circulație și creșterea siguranței în trafic au continuat, fiind efectuate 3.665 de testări cu dispozitive etilotest/alcooltest și 180 cu aparatele din dotare, pentru depistarea conducătorilor aflați sub influența substanțelor psihoactive.

În cadrul acțiunii Blocada, polițiștii au constatat 38 de infracțiuni la regimul circulației pe drumurile publice. Au fost reținute 341 de permise de conducere, dintre care 29 pentru alcool și 177 pentru viteză. Totodată, au fost retrase 229 de certificate de înmatriculare.

„Siguranța cetățenilor este o prioritate! În acest sens, structurile Ministerului Afacerilor Interne acționează permanent pentru prevenirea și combaterea oricăror evenimente care pot afecta liniștea comunității, fiind pregătite să intervină atunci când situația o impune.

Acțiunile polițiștilor și jandarmilor pentru menținerea unui climat optim de ordine și siguranță publică vor continua și în perioada următoare.”, a transmis Poliția Română.

Deja ai votat!

SUSȚINE MONITORUL DE BOTOȘANI

Avem nevoie de sprijinul dumneavoastră pentru a putea oferi în continuare jurnalism onest și a lupta cu corupția și dezinformarea, pentru a scrie despre situația reală, nu versiunea oficială cosmetizată oferită de autorități.

Botoșani
cer senin
16.6 ° C
16.7 °
16.1 °
97 %
2.3kmh
0 %
sâm
29 °
Dum
34 °
lun
28 °
mar
27 °
mie
27 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

Şeful de la NovaApaserv, singur şi debusolat după şedinţa Comitetului pentru Situaţii de Urgenţă, în care toată lumea l-a întrebat de ce nu este...

EDITORIAL

E an electoral, prin urmare e firesc ca discuțiile cu pretenții patriotice să ocupe o mare parte din timpul românilor, mai ales a celor...

EPIGRAMA ZILEI

Pe-un velier mi-ar fi plăcut Să admirăm albastra zare Dar n-ai venit, că tu ai vrut Pe-un altul, c-un catarg mai mare ...   -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...