luni, iunie 17, 2024
AcasăNaționalPSD câștigă pentru prima dată după 20 de ani Primăria Suceava

PSD câștigă pentru prima dată după 20 de ani Primăria Suceava

Vasile Rîmbu (PSD) a câștigat alegerile pentru funcția de primar al Sucevei. Contracandidatul său liberal Lucian Harsovschi și-a recunoscut înfrângerea. Astfel, PSD câștigă pentru prima dată orașul după 20 de ani în care a fost condus de liberalul Ion Lungu.

„Mulţumesc tuturor sucevenilor care m-au votat şi îi asigur şi pe ceilalţi, care nu au făcut-o, că voi fi în continuare la fel de implicat! Îi urez succes viitorului primar Vasile Rîmbu şi îi doresc energie şi multă putere!”, a declarat Harsovschi pe Facebook.

Actualul primar din Suceava, Ion Lungu (PNL), nu a mai candidat pentru un nou mandat. Astfel, după 20 de ani de când a ocupat prima dată funcția, sucevenii au fost nevoiți să aleagă un alt primar. Potrivit unor surse politice citate de News.ro, PNL a recâştigat Primăria Rădăuţi prin Bogdan Loghin, dar şi cea a oraşului Vicovu de Sus, prin Vasile Iliuţ.

De asemenea, liberalii ar fi câştigat în oraşele Siret, Gura Humorului şi Vatra Dornei, în timp ce PSD a obţinut Primăria Fălticeni. Conform datelor publicate de Institutul Național de Statistică în baza recensământului din anul 2021, la Suceava există 84.308 de locuitori.

Gheorghe Flutur a pierdut CJ Suceava

​Gheorghe Șoldan, candidatul PSD pentru CJ Suceava, l-a învins pe liberalul Gheorghe Flutur în cursa electorală, după numărarea voturile din 532 dintre cele 561 de secții de votare din județul Suceava, relatează publicația Monitorul de Suceava.

Liderul liberal și-a recunoscut înfrângerea în alegeri. ”Alegătorii au întotdeauna dreptate! Având în vedere rezultatele care se prefigurează la preşedinţia Consiliului Judeţean Suceava, doresc să felicit câştigătorul şi să mulţumesc sucevenilor care m-au votat pe mine şi echipa mea. Urez succes noii echipe şi sper în dezvoltarea în continuare a judeţului Suceava”, a transmis Gheorghe Flutur, într-un comunicat de presă postat pe pagina de Facebook a PNL Suceava.

Candidații la Primăria Suceava

Pentru funcția de primar s-au luptat șapte candidați:

 • Vasile Rîmbu (PSD)
 • Cătălin Axinte (AUR)
 • Lucian Harșovschi (PNL)
 • Constantin Harasim (PUSL)
 • Ionuț-Andrei Neșculescu (Partidul SOS România)
 • Marian Andronache (Alianța Dreapta Unită)
 • Teodora Munteanu (independent)

La Consiliul Județean Suceava au fost cinci candidați

Pentru funcția de președinte al Consiliului Județean Suceava au fost cinci candidați:

 • Flutur Gheorghe (PNL)
 • Şoldan Gheorghe (PSD)
 • Bălan Silvestru-Rădăuţi (S.O.S. România)
 • Ungureanu Emanuel-Dumitru (Alianţa Dreapta Unită)
 • Sava Paula (Partidul Patrioţilor)

Potrivit datelor recensământului din 2021, județul Suceava are o populație de 764.123 de locuitori.

Câți cetățeni au fost așteptați la vot în România

Autoritatea Electorală Permanentă a anunţat că numărul cetăţenilor cu drept de vot înscrişi în Registrul electoral, la data de 31 mai, este de 18.978.908, fiind cu 12.297 mai mulţi faţă de ultima informare publică de la sfârşitul lunii aprilie.

Numărul de alegători care au împlinit 18 ani în luna mai este de 19.696, aceştia fiind înscrişi în Registrul electoral din oficiu, de AEP, pe baza comunicării Direcţiei Generală pentru Evidenţa Persoanelor (DGEP).

Totodată, au intrat în evidenţele DGEP 2.673 de alegători noi, iar din datele de la Direcţia Generale de Paşapoarte au intrat 9.998 de alegători noi.

Deja ai votat!
Botoșani
cer senin
25.6 ° C
25.6 °
25 °
52 %
4kmh
8 %
lun
27 °
mar
28 °
mie
32 °
joi
26 °
vin
26 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

De când cu egalităţile astea de gen, nici nu mai ştii cine intră peste tine la baie.

EDITORIAL

Autoritatea Electorală Permanentă (AEP) și Serviciul de Telecomunicații Speciale (STS) ori s-au făcut de râs, ori au făcut-o intenționat, caz în care și-au bătut...

EPIGRAMA ZILEI

Sper ca la iarna  viitoare Să nu strig iar în gura mare : ”La vremuri noi, Tot ... boi!” -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...