Participare în premieră la Campionatul de Robotică

Colegiul Naţional „Mihai Eminescu” a avut pentru prima dată reprezentanţi la cel mai mare Campionat de Robotică pentru licee.

O echipă formată din 11 elevi de la Colegiului Naţional „Mihai Eminescu” din Botoşani a participat la „BRD First Tech Challenge Romania powered by Vodafone”, cel mai mare Campionat de Robotică pentru licee din România. La concurs au participat 53 de echipe, din 33 de oraşe din România, provocarea fiind să construiască un mini robot care să fie capabil să culeagă mingi şi să le arunce la coş.

„Am fost plăcut impresionat să văd cât sunt de inventivi şi cât de multă pasiune au pus aceşti tineri în proiect. A fost un adevărat test pentru ei, să lucreze în echipă, să identifice abilităţile fiecăruia de proiectare, programare, astfel încât să realizeze un robot comandat de la distanţă, care să poată să desfăşoare o serie de operaţiuni. Sunt sigur, după ce i-am văzut pe elevi lucrând şi povestind despre experienţa lor, că avem tineri valoroşi, care vor face lucruri uimitoare în viitor. Ei sunt liderii de mâine în domeniul tehnologiei”, a declarat Valeriu Iftime, preşedintele Consiliului de Administraţie al grupului de companii Elsaco, care a finanţat echipa pentru a putea participa la competiţie.

Pe parcursul ultimelor luni, pregătindu-se pentru campionat, îndrumaţi de mentori şi antrenori, elevii şi-au dezvoltat abilităţi din domeniul ştiinţei, tehnologiei, ingineriei şi matematicii. Aceştia au învăţat importanţa muncii în echipă şi a inovaţiei, precum şi să aplice principii de inginerie în domeniul roboticii, într-un mediu competitiv.

La această competiţie participă aproximativ 800 de tineri.

Pregătirea pentru concurs, dar şi concursul în sine a reprezentat un adevărat tur de forţă pentru elevii botoşăneni. În final, ei au ocupat locul 25. „Având în vedere că ne-am aflat la prima participare la un concurs naţional de o asemenea anvergură, ne declarăm mulţumiţi. În prima zi de concurs, au câştigat trei din şase meciuri şi erau pe locul patru. Ulterior au fost depăşiţi de echipe din Bucureşti, cu experienţă, care au mai participat la asemenea concursuri. Din luna octombrie, toată echipa care este formată din elevi de clasa a XII-a a lucrat singuri la acest robot. Sperăm că anul viitor vom alege o altă echipă de copii la fel de dăruiţi ca şi cei din echipa actuală”, a declarat Cristina Chiriac, directorul colegiului.

 

Deja ai votat!