sâmbătă, februarie 24, 2024
AcasăPrima PaginăParticipare în premieră la Campionatul de Robotică

Participare în premieră la Campionatul de Robotică

Colegiul Naţional „Mihai Eminescu” a avut pentru prima dată reprezentanţi la cel mai mare Campionat de Robotică pentru licee.

O echipă formată din 11 elevi de la Colegiului Naţional „Mihai Eminescu” din Botoşani a participat la „BRD First Tech Challenge Romania powered by Vodafone”, cel mai mare Campionat de Robotică pentru licee din România. La concurs au participat 53 de echipe, din 33 de oraşe din România, provocarea fiind să construiască un mini robot care să fie capabil să culeagă mingi şi să le arunce la coş.

„Am fost plăcut impresionat să văd cât sunt de inventivi şi cât de multă pasiune au pus aceşti tineri în proiect. A fost un adevărat test pentru ei, să lucreze în echipă, să identifice abilităţile fiecăruia de proiectare, programare, astfel încât să realizeze un robot comandat de la distanţă, care să poată să desfăşoare o serie de operaţiuni. Sunt sigur, după ce i-am văzut pe elevi lucrând şi povestind despre experienţa lor, că avem tineri valoroşi, care vor face lucruri uimitoare în viitor. Ei sunt liderii de mâine în domeniul tehnologiei”, a declarat Valeriu Iftime, preşedintele Consiliului de Administraţie al grupului de companii Elsaco, care a finanţat echipa pentru a putea participa la competiţie.

Pe parcursul ultimelor luni, pregătindu-se pentru campionat, îndrumaţi de mentori şi antrenori, elevii şi-au dezvoltat abilităţi din domeniul ştiinţei, tehnologiei, ingineriei şi matematicii. Aceştia au învăţat importanţa muncii în echipă şi a inovaţiei, precum şi să aplice principii de inginerie în domeniul roboticii, într-un mediu competitiv.

La această competiţie participă aproximativ 800 de tineri.

Pregătirea pentru concurs, dar şi concursul în sine a reprezentat un adevărat tur de forţă pentru elevii botoşăneni. În final, ei au ocupat locul 25. „Având în vedere că ne-am aflat la prima participare la un concurs naţional de o asemenea anvergură, ne declarăm mulţumiţi. În prima zi de concurs, au câştigat trei din şase meciuri şi erau pe locul patru. Ulterior au fost depăşiţi de echipe din Bucureşti, cu experienţă, care au mai participat la asemenea concursuri. Din luna octombrie, toată echipa care este formată din elevi de clasa a XII-a a lucrat singuri la acest robot. Sperăm că anul viitor vom alege o altă echipă de copii la fel de dăruiţi ca şi cei din echipa actuală”, a declarat Cristina Chiriac, directorul colegiului.

 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Botoșani, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului.

Deja ai votat!
Botoșani
cer acoperit de nori
10.8 ° C
13.8 °
10 °
74 %
1.2kmh
100 %
sâm
10 °
Dum
13 °
lun
14 °
mar
10 °
mie
10 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

Bine că mai avem şi patrioţi pe două roţi. Care mai sunt şi ecologişti pe deasupra.

EDITORIAL

Așa cum era de așteptat, anul 2024 e din ce în ce mai interesant, mai ales pentru trăitorii din spațiul mioritic. E interesant și...

EPIGRAMA ZILEI

Cât de tont poate să fie Nu am nicio îndoială, Că pe lâng-a lui soție Și-aparențele-l înșeală… Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...