Lovitură uriaşă dată traficanţilor

Captură impresionantă de ţigări pe malul Prutului, în apropiere de Mitoc. Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Rădăuţi Prut, în cooperare cu omologii din Republica Moldova din cadrul Direcţiei Nord, au confiscat, vineri, peste 22.500 de pachete cu ţigări de contrabandă, un botoşănean implicat în contrabandă fiind capturat în Republica Moldova.

Operaţiunea a avut loc în urma unor schimburi de informaţii între poliţiştii de frontieră botoşăneni şi cei ai Direcţiei Regionale Nord (Republica Moldova), existând indicii că cei implicaţi în contrabandă pregătescu un nou „tun” cu ţigări. Zeci de poliţişti de frontieră au descins pe malul Prutului, iar echipajele au patrulat pe direcţia localităţii de frontieră Mitoc, acolo unde poliţiştii de frontieră au reperat un grup format din mai multe persoane care transportau colete voluminoase dinspre malul râului Prut către sat. Somaţi, suspecţii au încercat să fugă, iar poliţiştii de frontieră au scos pistoalele şi au tras două focuri de armă în plan vertical.

Profitând de întuneric, dar şi de vegetaţia din zonă, traficanţii au reuşit să se ascundă. În urma acţiunii, pe malul românesc al râului Prut au fost găsite mai multe cutii voluminoase, ambalate în saci de rafie, precum şi un autoturism de teren în care erau încărcate cutii cu ţigări. Alertaţi la rândul lor, poliţiştii de frontieră moldoveni au reuşit să-l prindă pe botoşăneanul Cătălin R., în vârstă de 28 ani, care a reuşit să treacă înot Prutul. În urma inventarierii coletelor, poliţiştii de frontieră au găsit 22.500 de pachete de ţigări, diferite mărci, cu timbru de acciză Republica Moldova, în valoare totală de 255.661 lei.

De asemenea, anchetatorii au indisponibilizat şi autoturismul de teren în valoare de 11.360 lei, cercetările derulându-se sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de contrabandă şi trecere frauduloasă a frontierei de stat.

Investigaţiile vor continua împreună cu autorităţile de frontieră din Republica Moldova, în vederea depistării tuturor persoanelor implicate.

 

Contrabanda ia din nou proporţii

 

Captura vine după un lung şir de confiscări operate de poliţiştii de frontieră din nordul judeţului, semn că traficanţii de ţigări au luat din nou cu asalt graniţa cu Republica Moldova şi Ucraina, în încercarea de a alimenta cu ţigări mai ieftine piaţa neagră. Sumele vehiculate de traficanţi au ajuns la zeci de mii de euro la un sigur transport, iar ţigările de contrabandă se vând aproape în toate localităţile judeţului, inclusiv în mediul rural, chiar prin intermediul magazinelor săteşti. Traficanţii se folosesc de localnici, care ştiu orice cotlon de pe frontieră şi care, pentru câţiva lei, acceptă să ajute la transport. De altfel, arestările operate în trecut nu îi mai sperie pe localnici pentru că, de regulă, ei scapă cu pedepse cu suspendare.

Deja ai votat!