spot_img
joi, mai 2, 2024
AcasăPrima PaginăLovitură uriaşă dată traficanţilor

Lovitură uriaşă dată traficanţilor

Captură impresionantă de ţigări pe malul Prutului, în apropiere de Mitoc. Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Rădăuţi Prut, în cooperare cu omologii din Republica Moldova din cadrul Direcţiei Nord, au confiscat, vineri, peste 22.500 de pachete cu ţigări de contrabandă, un botoşănean implicat în contrabandă fiind capturat în Republica Moldova.

Operaţiunea a avut loc în urma unor schimburi de informaţii între poliţiştii de frontieră botoşăneni şi cei ai Direcţiei Regionale Nord (Republica Moldova), existând indicii că cei implicaţi în contrabandă pregătescu un nou „tun” cu ţigări. Zeci de poliţişti de frontieră au descins pe malul Prutului, iar echipajele au patrulat pe direcţia localităţii de frontieră Mitoc, acolo unde poliţiştii de frontieră au reperat un grup format din mai multe persoane care transportau colete voluminoase dinspre malul râului Prut către sat. Somaţi, suspecţii au încercat să fugă, iar poliţiştii de frontieră au scos pistoalele şi au tras două focuri de armă în plan vertical.

Profitând de întuneric, dar şi de vegetaţia din zonă, traficanţii au reuşit să se ascundă. În urma acţiunii, pe malul românesc al râului Prut au fost găsite mai multe cutii voluminoase, ambalate în saci de rafie, precum şi un autoturism de teren în care erau încărcate cutii cu ţigări. Alertaţi la rândul lor, poliţiştii de frontieră moldoveni au reuşit să-l prindă pe botoşăneanul Cătălin R., în vârstă de 28 ani, care a reuşit să treacă înot Prutul. În urma inventarierii coletelor, poliţiştii de frontieră au găsit 22.500 de pachete de ţigări, diferite mărci, cu timbru de acciză Republica Moldova, în valoare totală de 255.661 lei.

De asemenea, anchetatorii au indisponibilizat şi autoturismul de teren în valoare de 11.360 lei, cercetările derulându-se sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de contrabandă şi trecere frauduloasă a frontierei de stat.

Investigaţiile vor continua împreună cu autorităţile de frontieră din Republica Moldova, în vederea depistării tuturor persoanelor implicate.

 

Contrabanda ia din nou proporţii

 

Captura vine după un lung şir de confiscări operate de poliţiştii de frontieră din nordul judeţului, semn că traficanţii de ţigări au luat din nou cu asalt graniţa cu Republica Moldova şi Ucraina, în încercarea de a alimenta cu ţigări mai ieftine piaţa neagră. Sumele vehiculate de traficanţi au ajuns la zeci de mii de euro la un sigur transport, iar ţigările de contrabandă se vând aproape în toate localităţile judeţului, inclusiv în mediul rural, chiar prin intermediul magazinelor săteşti. Traficanţii se folosesc de localnici, care ştiu orice cotlon de pe frontieră şi care, pentru câţiva lei, acceptă să ajute la transport. De altfel, arestările operate în trecut nu îi mai sperie pe localnici pentru că, de regulă, ei scapă cu pedepse cu suspendare.

Deja ai votat!
Botoșani
cer acoperit de nori
12.7 ° C
12.7 °
9.3 °
66 %
0.5kmh
100 %
joi
23 °
vin
23 °
sâm
19 °
Dum
22 °
lun
21 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

Doamna tot nu cedează locul din centru, că e puterea obișnuinței. După alegeri o să fie mai greu.

EDITORIAL

Suntem în plină campanie electorală, deși până la startul oficial mai e ceva vreme. Candidații bombardează electoratul cu promisiuni care de care mai gogonate,...

EPIGRAMA ZILEI

Ajuns acasă pe la două Din delegația la Cluj Găsi pe doamna vopsind ouă La un vecin, cu ruj... -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...