spot_img
marți, aprilie 23, 2024
AcasăPrima PaginăMafie a drogurilor condusă de bunici

Mafie a drogurilor condusă de bunici

Au început o viaţă nouă – cu droguri. Sunt poveştile celor mai prolifici traficanţi de stupefiante din judeţ descoperiţi în ultimii ani de procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT), unii dintre ei trecuţi de a doua tinereţe.

De departe, cea mai spectaculoasă „carieră” a avut-o botoşăneanca Maria A., poreclită „Mami”, cea care la 60 de ani, pensionară fiind, a ajuns să coordoneze cea mai mare grupare de trafic cu stupefiante din Botoşani, care cuprindea 45 de dealeri şi consumatori. Când au ajuns în apartamentul ei, la sfârşitul lui iunie 2015, anchetatorii au dat peste un veritabil laborator clandestin. Ridicată pentru cercetări, Maria A. a fost arestată preventiv, împreună cu alţi opt suspecţi.

Afacerile ar fi debutat în 2013, când femeia cumpăra drogurile de pe internet, cu ajutorul celor doi copii ai săi. Le ambala şi apoi le vindea la pliculeţ, direct de acasă. Potrivit anchetatorilor femeia a vândut droguri pe parcursul a mai mult de trei ani.

Dosarul nu a fost trimis în instanţă, ancheta procurorilor DIICOT fiind încă în desfăşurare.

Într-o situaţie similară sunt şi soţii Mihai şi Sonia C., din Dorohoi, arestaţi în dormitor în luna mai, în urma altei operaţiuni DIICOT, aceştia descoperind afacerile cu droguri abia după ce fiica lor a trecut de 20 de ani. Potrivit anchetatorilor, în perioada martie-aprilie 2017, dorohoienii ar fi desfăşurat în mod repetat activităţi de procurare, ambalare şi vânzare, fără drept, de produse cu efect psihoactiv.

Substanţele erau vândute de la domiciliu cu 10 lei bucata.

Singurul care a făcut notă discordantă a fost Gabriel Mihai B., în vârstă de 23 de ani, care s-a apucat să vândă droguri prin cafe-baruri. Din vara lui 2015 şi până în februarie 2016, când a fost prins, botoşăneanul a vândut diverse cantităţi de cannabis şi haşiş de cel puţin 24 de ori. Ridicat din cafe-barul „Endo”, tânărul avea în chiloţi şapte pliculeţe autosigilante. Aducea „marfa” din Italia, după care îşi racola clienţii din rândul cunoscuţilor, de regulă un gram de cannabis fiind vândut cu 50-65 de lei.

Condamnat la doi ani de închisoare cu executare, tânărul a fost încarcerat în Penitenciarul Botoşani, urmând să fie eliberat condiţionat cel mai probabil luna viitoare.

 

Subiectul este tratat pe larg în ediţia tipărită a cotidianului „Monitorul de Botoşani”.

 

– Sebastian GHEORGHIU

 

Deja ai votat!
Articolul precedent
Articolul următor
Botoșani
cer acoperit de nori
10.6 ° C
12.6 °
10.6 °
66 %
2.2kmh
100 %
mar
10 °
mie
19 °
joi
17 °
vin
16 °
sâm
19 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

  Asta înseamnă să te pregătești bine pentru programul rabla.

EDITORIAL

Ați auzit ce isprăvi a mai comis Marcelașul cel Viteaz în ultimele zile? Ar cam trebui. Nu de alta, dar românilor le place să...

EPIGRAMA ZILEI

Un termen interesant: Poate fi mașină nouă, Numele unui savant Sau ...  instrument de spart ouă! -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...