vineri, aprilie 19, 2024
AcasăPrima PaginăAccident bizar anchetat în secret

Accident bizar anchetat în secret

La două săptămâni după un incident aparent banal, petrecut în curtea Spitalului Judeţean, modul în care se desfăşoară ancheta făcută de poliţişti provoacă mai multe semne de întrebare decât răspunsuri. Asta pentru că, deşi poliţiştii spun că au declanşat o anchetă legată de incidentul de la „Mavromati”, în care a fost implicat Mihai Ghiorghi, fostul lor coleg, aceştia pasează responsabilitatea de la unii la alţii, spunând că nu a fost vorba de un accident cu victime şi nici nu a avut loc pe un drum public.

Totul s-a petrecut miercuri, 4 octombrie, la 13.50, când parcarea celui mai mare spital din judeţ era arhiplină de maşini. Atunci şi-a făcut apariţia un Volkswagen Caddy alb. Sub privirile celor din zonă, la un moment dat şoferul a accelerat brusc şi s-a izbit în autospeciala SMURD, care a fost avariată. După impact autoturismul a părut că îşi continuă traseul, iar după ce a făcut rondul, se îndrepta spre ieşirea din curtea unităţii sanitare.

După trei minute de la impact, Volkswagen-ul a fost lăsat în parcarea de lângă UPU, iar de la volan a coborât fostul şef al poliţiei rutiere, comisarul şef în rezervă Mihai Ghiorghi.

Unul dintre martori a sunat la 112, iar peste câteva minute au ajuns şi poliţiştii la faţa locului. Între timp însă, fostul şef al celor de la Rutieră a plecat pe jos pe poarta principală a spitalului, la locul accidentului apărând soţia lui. Doar că, iniţial, poliţiştii au plecat aşa cum au ajuns, pentru că li s-a comunicat că era vorba de simple avarii şi s-a ajuns la o înţelegere amiabilă. Acestora li s-a spus că la volan era soţia fostului comisar şef, care lucrează în spital.

Ulterior, pentru că li s-a părut suspect incidentul în sine, un echipaj de la Rutieră s-a întors la spital, unde a luat declaraţii de la alte câteva persoane, care au indicat-o tot pe femeie ca fiind cea care se afla la volan.

În faţa acestor informaţii, poliţiştii au spus la acea dată că vor solicita imaginile de pe camerele de supraveghere din zonă.

„În acest caz există un dosar penal, se fac cercetări, instrumentat de Poliţia Municipiului Botoşani. Nu vă putem da date din dosar, dar dacă doriţi date în acest sens, puteţi face o cerere la Parchet şi vi le putem furniza. Doar procurorul poate da acceptul. Dacă sunt sau nu imagini la dosar nu putem spune, vă asigur că cercetările vor avea o finalitate”, a precizat comisarul şef de poliţie Cătălin Corneanu, şeful Poliţiei Municipiului Botoşani.

În mod paradoxal, reprezentanţii Parchetului de pe lângă Tribunalul Botoşani spun că nu au primit niciun dosar în acest caz, deci nu ar avea ce accept să îşi dea privind informaţii dintr-un eventual dosar.

 

Subiectul este tratat pe larg în ediţia tipărită a cotidianului „Monitorul de Botoşani”.
– Tudor CHIRIAC

 

Deja ai votat!
Botoșani
cer fragmentat
4 ° C
4.6 °
1.6 °
80 %
1.8kmh
67 %
vin
11 °
sâm
15 °
Dum
9 °
lun
12 °
mar
13 °

CARICATURA ZILEI

Joi

POZA ZILEI

Senatorul Trufin arată pe unde se poate ieși cel mai rapid din județ. Nu acum, în viitor, evident.

EDITORIAL

Ca la fiecare patru ani, înainte de începerea cursei electorale, stâlpii electrici ai județelor, în special cei din orașe, s-au umplut cu postere cu...

EPIGRAMA ZILEI

Găina bătrână Face ciorba bună, Puica tinerea Face ce vrea ea!   -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...