vineri, martie 29, 2024
AcasăPrima PaginăCopil de cinci ani ucis de tată

Copil de cinci ani ucis de tată

Tragedie într-o familie din judeţul Botoşani. O fetiţă de doar cinci ani, din satul Vânători, comuna Gorbăneşti, a murit în noaptea de sâmbătă spre duminică, ucisă de propriul tată. Micuţa dormea, atunci când bărbatul de 32 de ani, a tăbărât asupra ei cu un cuţit de bucătărie, nelăsându-i nici o şansă de supravieţuire. În tot acest timp, mama şi bunica erau în curte, acolo unde se refugiaseră de teama tânărului.

Venit acasă, aproape de miezul nopţii, beat criţă, bărbatul a dat muzica la maxim, fără să-i pese că fetiţa sa dormea. Partenera de viaţă i-a reproşat acest lucru, iar de aici a început un scandal monstru. În timpul acestuia, bărbatul a luat un cuţit şi a încercat s-o înjunghie pe femeie, însă nu a reuşit. Asta şi, pentru că mama bărbatului, care locuieşte în aceeaşi casă, a reuşit s-o scoată repede afară.

În vreme ce femeile aşteptau în curte ca bărbatul să se liniştească, acesta şi-a adus aminte, probabil, că tot scandalul a pornit de la copil. A luat cuţitul, a înjunghiat-o în gât, după care a ieşit afară şi a spus ce grozăvie a făcut.

Îngrozite, femeile au fugit în vecini, au sunat la 112 şi au cerut ajutorul cadrelor medicale. În scurt timp la locuinţa acestora a ajuns o ambulanţă, al cărei echipaj a încercat s-o salveze pe micuţă, însă nu a reuşit.

La locul faptei au ajuns şi procurorii, care au început o anchetă sub aspectul săvârşirii infracţiunii de omor calificat. Ridicat de poliţişti, suspectul a fost dus la Parchet pentru audieri, el fiind reţinut pentru 24 de ore.

Anual, la Botoşani au loc zeci de fapte cu violenţă, acestea plasând judeţul pe locul cinci la nivel naţional. Cele mai multe infracţiuni sunt comise în municipiul reşedinţă de judeţ, municipiul Dorohoi, dar şi în oraşul Bucecea, pe fondul consumului de alcool.

Procurorii susţin că, deşi majoritatea crimelor din Botoşani au loc în familie, cazurile în care părinţii îşi ucid copiii sunt foarte rare. O astfel de crimă a avut loc anul trecut, atunci când un tânăr de doar 20 de ani, din Miorcani, a murit, după ce a fost înjunghiat de propriul tată. Primele investigaţii au arătat că Andrei D. a fost la muncă, iar în drum spre casă s-a întâlnit cu tatăl său şi, aşa cum susţin martorii, au început să se certe. La un moment dat, în timpul scandalului, tatăl a scos un cuţit şi şi-a înjunghiat fiul. Acesta s-a prăbuşit la pământ, într-o baltă de sânge. Deşi sătenii au chemat în ajutor ambulanţa, cadrele medicale nu au putut decât să constate decesul.

 

– Tudor CHIRIAC

 

Deja ai votat!
Botoșani
cer fragmentat
8.7 ° C
10.6 °
8.3 °
63 %
0.9kmh
83 %
vin
18 °
sâm
23 °
Dum
24 °
lun
25 °
mar
16 °

CARICATURA ZILEI

Joi

POZA ZILEI

Gata, au rezolvat cu circulația în centru. Ori se terminase programul și n-au mai apucat să strângă, cine știe.

EDITORIAL

Anul electoral 2024... Alegerile sunt din ce în ce mai aproape, deci e de așteptat ca lupta între poftitorii de ciolan să se intensifice....

EPIGRAMA ZILEI

Mi-a șoptit o viorea C-o să-mi dai inima ta Și m-am întrebat instant: O fi vorba de... transplant? -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...