Protest pregătit cu pichetări la Prefectură

0

Aproximativ 20 de sindicalişti ai Blocului Naţional Sindical (BNS), filiala Botoşani, au pichetat ieri sediul Prefecturii, pentru a trage un semnal de alarmă Guvernului cu privire la două măsuri pe care doreşte să le implementeze începând cu ianuarie 2018. Este vorba despre transferul contribuţiilor sociale în sarcina salariaţilor, de la 1 ianuarie 2018, precum şi de neluarea în  seamă a modificărilor propuse de confederaţie la Legea 62, cea care se referă la contractele colective de muncă, la Codul muncii şi al dialogului social, inclusiv partea de salarizare.

Vasile Chiru, liderul BNS filiala Botoşani, a declarat că negocierile cu reprezentanţii Guvernului au eşuat în totalitate. „A rămas ca la nivel naţional să se picheteze toate prefecturile. Dacă după aceste pichetări nu se va ajunge la un consens şi să se treacă înapoi la masa negocierilor între federaţiile sindicale şi Guvern, se va ajunge la acel miting naţional la care vor participa toate federaţiile naţionale. Ce va urma după aceea, Dumnezeu cu mila”, a declarat liderul sindical. Potrivit acestuia, toate declaraţiile Guvernului au rămas la stadiul de promisiuni.

„Sperăm ca atunci când vom merge la Bucureşti să avem măcar două, trei autocare. Într-adevăr, acum vorbim de o simplă pichetare, nu de un protest, asta nu înseamnă că nu trebuie să ne ia în seamă Guvernul. Vorbim de probleme la nivel naţional”, a conchis Vasile Chiru.

 

CASETA:

Aproape toţi bugetarii sunt nemulţumiţi

 

Protestul sindicaliştilor din cadrul BNS vine în condiţiile în care mai multe categorii de bugetari au anunţat că vor ieşi în stradă, nemulţumiţi fiind din cauza reglementărilor aduse legii salarizării. Recent, şi angajaţii Serviciului Judeţean de Ambulanţă au organizat proteste.

Cu mişcări de protest ameninţă şi angajaţii Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului, care au declarat că vor ieşi în stradă deoarece bugetul pentru salarii nu le mai permite achitarea lefurilor pentru luna decembrie a acestui an, dar şi sindicaliştii din învăţământ.

Nemulţumiţi sunt şi angajaţii Inspectoratului Teritorial de Muncă, dar şi cei ai agenţiilor de mediu, precum şi de la Nova Apaserv sau Urban Serv.

+0 -0
se încarcă...