Judecat după ce şi-a torturat mama

0

Alcoolul băut fără măsură îi transformă pe unii oameni în monştri. Cu minţile tulburi, unii nici nu mai realizează ce fac, iar faptele comise întrec orice închipuire. Un bărbat de 50 de ani, din Ghireni (Coţuşca), care i-a transformat viaţa într-un coşmar femeii care l-a adus pe lume, a fost trimis pentru a doua oară în judecată de procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Darabani pentru violenţă în familie.

Condamnat în aprilie 2016 la un an şi 10 luni de închisoare cu suspendare sub supraveghere, bărbatul, F.H., în vârstă de 60 de ani, riscă să ajungă la închisoare.

Coşmar trăit de mamă

Ce a îndurat femeia întrece orice închipuire, unele întâmplări fiind desprinse parcă din Evul Mediu. Câteva dintre scenele violente s-au petrecut chiar sub ochii neputincioşi ai copiilor individului, care au rămas marcaţi de cele văzute.

Unul dintre cele mai violente episoade s-a petrecut în noaptea de 10 spre 11 octombrie 2014, când bărbatul i-a aplicat în mod repetat mamei sale, în vârstă de 86 de ani, lovituri cu pumnii şi picioarele şi cu o cârjă, provocându-i leziuni grave, fiind necesare 35-40 zile de îngrijiri medicale. Aceasta a fost supusă şi la tratamente degradante.

În ziua cu pricina, bărbatul a băut acasă o sticlă de alcool sanitar, după care s-a trezit cu un consătean în vizită. Au mai băut o sticlă de vin şi una de bere, după care localnicul a plecat, F.H., conducându-l până la poartă. Ghinionul a făcut ca, în timp ce bărbatul se întorcea spre casă, în cale să-i apară bătrâna care, din cauza problemelor locomotorii, păşea ajutată de o cârjă. Ameţit de alcool, bărbatul i-a tras mai întâi un picior, iar bătrâna s-a dezechilibrat şi a căzut cu faţa peste o coală de azbociment aflată în curte. Dar ce a urmat a întrecut orice închipuire.

Deja ai votat!