Concurs cu scandal la Urgenţe

0

 

Mirajul unor câştiguri substanţiale în medicina de urgenţă a făcut ca ultimul concurs organizat pentru ocuparea a trei posturi de asistent în cadrul Unităţii de Primiri Urgenţe (UPU) să fie marcat de scandal. Dintre cei 17 candidaţi care au depus dosare pentru a ocupa unul dintre cele trei posturi de asistent în cadrul UPU-SMURD, doar patru au trecut de proba scrisă. Dintre aceştia, cel mai mare punctaj la teorie l-a obţinut o asistentă care este deja angajată a Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU), pe secţia de cardiologie. Deşi iniţial acesteia nu i-a fost admis dosarul în momentul depunerii, tocmai din cauză că deja este angajată a aceleiaşi unităţi, ulterior s-a acceptat şi candidatura ei.

Surpriza a apărut în momentul în care asistenta, care obţinuse punctaj maxim la proba scrisă, a picat examenul practic, unde nu ar fi făcut bine manevrele de acordare de prim ajutor în cazul unui stop cardiac. După afişarea rezultatelor şi declararea acesteia ca respinsă, asistenta a făcut contestaţie, acuzând modul fraudulos în care s-ar fi organizat concursul, pe parcursul mai multor zile.

 

Reacţii virulente din partea colegilor

 

Conducerea spitalului urmează să dea curs acestei sesizări şi să îi ofere asistentei un răspuns la contestaţie, însă între timp femeia riscă să ajungă în faţa comisiei de disciplină, după ce medicul şef al secţiei de cardiologie a reclamat faptul că vineri aceasta a lipsit nemotivat de la muncă, tocmai pentru a susţine examenul de care acelaşi medic nu a fost informat.

Gestul angajatei a declanşat o reacţie virulentă a şefului de secţie de la Cardiologie, unde este o criză acută de personal, medicul Maria Matei spunându-le celor din conducere că nu este normal ca pe secţie să se muncească pentru formarea unor asistenţi, iar apoi aceştia să plece în Urgenţe, acest caz nefiind singular.

 

CASETA:

Reprezentanţii spitalului nu comentează situaţia

 

Reprezentanţii unităţii sanitare au refuzat ieri să comenteze situaţia, deşi concursul a fost unul de angajare, deci din surse externe, şi nu de transfer de pe alte secţii, sau din surse interne, care ar fi dat posibilitatea asistentei să candideze. Mai mult, potrivit unor surse din cadrul spitalului, asistenta este angajată ca debutant, deci încă în perioada de probă, existând astfel riscul unui paradox, ca la finele perioadei de probă, şeful secţiei să considere activitatea ei ca fiind nesatisfăcătoare şi să nu i se prelungească contractul.

Asistenta nu a putut fi contactată ieri pentru a-şi exprima un punct de vedere.

Deja ai votat!