Pompieri înghiţiţi de zăpadă în Călimani. Aceştia duceau tricolorul pe munte

Trei suceveni, dintre care doi pompieri, şi-au riscat viaţa de 1 decembrie pentru a duce tricolorul pe munte şi  a respecta o tradiţie, începută în urmă  veche de patru ani.  O avalanșă pornită în Munții Călimani, i-a suprins, însă, vineri după-amiază. Potrivit șefului Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Suceava, general de brigadă Ion Burlui, cei doi pompieri care au participat la acțiunea umanitară sunt de la Detașamentul de Pompieri Vatra Dornei.

În urma acţiunii de căutare-salvare a celor trei persoane, la care participă câteva zeci de persoane, salvamontiști, jandarmi montani, pompieri și câinele de căutare și salvare, au fost găsite două dintre  acestea. Mai întâi a fost găsit unul dintre cei doi pompieri. Acesta era conştient şi a fost dus la spital. Apoi a fost găsită şi femeia, care, din păcate nu a supravieţuit avalanşei.

Se continuă căutările pentru cea de-a treia persoană.

Steagul tricolor este înălțat de salvamontiștii din Vatra Dornei pe cele patru vârfuri ce delimitează Țara Dornelor, Pietrosul Călimani, Omu Suhard, Pietrosul Bistriței și Giumalău, în fiecare an, din 2013.

Deja ai votat!