Maşini distruse din cauza vitezei

O persoană a fost rănită, iar două maşini grav avariate, după un accident violent care a avut loc ieri dimineaţă la intrarea în localitatea Vlădeni. Un bărbat în vârstă de 39 de ani, din Botoşani, aflat la volanul unei Dacii Logan, se deplasa dinspre Suceava către Botoşani. Acesta le-a spus poliţiştilor că la un moment dat un autoturism din faţa lui a frânat brusc, iar pentru a evita impactul, acesta a frânat şi el şi a tras stânga de volan din instinct. Loganul a derapat, a pătruns pe contrasens, unde a izbit frontal o autoutilitară Mercedes, care circula regulamentar, condusă de Corneliu B., de 42 de ani, din oraşul Rădăuţi, judeţul Suceava.

În urma coliziunii puternice, Dacia a fost întoarsă 180 de grade pe şosea, în timp ce autoutilitara a fost aruncată în şanţul de pe marginea drumului. Şoferul din autoutilitară a fost rănit şi a avut nevoie de îngrijiri medicale, fiind preluat de echipajul SMURD de Terapie Intensivă Mobilă şi transportat la Unitatea de Primire Urgenţe (UPU).

„Pacientul a ajuns în serviciul nostru cu contuzii la nivelul craniului, coloanei cervicale, coloanei dorsale şi lombare, plus escoriaţii frontale. Va fi supus unui examen multidisciplinar, după care se va decide conduita terapeutică”, a precizat un medic din cadrul UPU-SMURD.

Poliţiştii au făcut cercetare la faţa locului şi au deschis un dosar penal pentru vătămare corporală din culpă.

Cele două autovehicule implicate în accident au fost puternic avariate, fiind luate pe platformă, traficul pe drumul spre Suceava fiind blocat câteva zeci de minute.

 

Reguli ignorate de şoferi

 

Traficul tot mai aglomerat îi face pe şoferi să ignore reguli simple, cum ar fi păstrarea unei distanţe care să le permită să circule în siguranţă, sau chiar să devină agresivi. Unii şoferi forţează depăşirile sau intrarea în intersecţie, alţii claxonează insistent sau se fac că-i izbesc din lateral sau din spate pe cei care merg, în viziunea lor, prea încet. În ciuda campaniilor derulate de poliţie, cazurile de aceste fel au devenit aproape o obişnuinţă, mai ales în municipiul Botoşani, unde numărul de maşini a explodat în acest an. Cele mai multe se termină cu înjurături. Există, însă, şi cazuri încheiate cu accidente sau bătăi.

Şoferii spun că astfel de situaţii sunt posibile şi pentru că şoferii agresivi nu sunt sancţionaţi decât rareori. Poliţiştii, la rândul lor, declară că sunt prea puţini pentru a putea face cu adevărat ordine în trafic şi că, deşi dau amenzi cu duiumul, multe dintre acestea nu sunt achitate şi deci nu au efect.

 

 

 

Deja ai votat!