România şi-a luat adio de la ultimul rege

Sâmbătă, România și-a luat adio de la Regele Mihai. Majestatea Sa a fost condusă pe ultimul drum cu tot fastul unui șef de stat, România fiind martor tăcut și umil la finalul unei ere în care buna conducere sub semnul ,,Nimic fără Dumnezeu” a devenit istorie. Odată cu trecerea sa la cele veșnice, Regele Mihai a încheit o dinastie care a făcut România Mare, care a adus modernitatea, civilizația și a pus acest popor în rândul marii familii europene.

La Palatul Regal, peste 35.000 de oameni au venit să-şi ia rămas bun de la rege în ultimele zile. A fost un pelerinaj continuu, s-a stat ore întregi la coadă în frig pentru câteva clipe de reculgere în sala Tronului. Printre ei, foarte mulţi tineri pe care şcoala nu i-a învăţat nimic despre suveran, dar pe care l-au descoperit în ultimii ani sau în chiar în ultimele zile.

Gardul ce înconjoară Palatul Regal este acoperit de flori, iar pe trotuar ard lumânări pentru Regele Mihai. Au venit oameni din toate colţurile ţării şi de toate vârstele să aducă un ultim omagiu majestăţii sale. Cei prezenţi au mărturisit că se simt ca şi cum au pierdut un părinte. Unii regretă că nu l-au preţuit îndeajuns pe rege.

Alte zeci de mii de persoane l-au condus pe rege pe tot drumul până la Curtea de Argeş, acolo unde îşi doarme somnul de veci alături de Regina Ana.

Deja ai votat!