Fiică de politician abonată la avansări

Societăţile din subordinea Consiliului Local (CL) Botoşani continuă să asigure salarii bine plătite pentru politicieni. Un exemplu în acest sens este şi societatea Urban Serv, unde, de luna trecută, preşedinte al Consiliului de Administraţie (CA) este Mioara Jurgiu, lidera organizaţiei de femei a PSD. Ea este fiica lui Gheorghe Vâzdoagă, fost secretar general al PSD, acum vicepreşedinte al acestei formaţiuni şi consilier judeţean.

 

Ascensiune fulminantă şi în politică şi în cariera profesională

 

Cu un cuvânt important de spus în PSD, Gheorghe Vâzdoagă a reuşit să-şi propulseze şi fiica în politică şi administraţie. Mioara Jurgiu a lucrat peste 10 ani la Locativa, pe postul de casier încasator, apoi la Biroul recuperare debite. Tot în acea perioadă a urmat şi Facultatea de sociologie. Ea a fost membru în CA de la Urban Serv până la finele anului trecut, când a participat la o nouă procedură de selecţie a cinci administratori. Mioara Jurgiu s-a clasat pe locul opt, din tot atâţia candidaţi, cu un punctaj de 66,3 puncte. Asta nu i-a împiedicat pe consilierii municipali social-democraţi să-i acorde un nou mandat. Deşi Constantin Zărnescu, angajat al societăţii şi fost consilier local a obţinut un punctaj de 121,4 puncte, iar Gheorghe Pricopi, fost director al societăţii, 123,15 puncte, ei nu au avut câştig de cauză.

În şedinţa CL din martie 2017, primarul Cătălin Flutur a propus ca administratorii să fie numiţi în ordinea descrescătoare a punctajelor obţinute la selecţie. În urma votului secret, aprobat la propunerea lui Mihai Tincu (PSD) şi la care au participat doar consilierii municipali social-democraţii, în CA de la Urban Serv au fost numiţi Ion Sorici, Iulian Apotrosoaiei, Cezar Nicuţă, Manuela Aniţei şi Mioara Jurgiu, ultimii trei fiind oamenii PSD.

„Astăzi s-a întâmplat clar un atentat la ceea ce înseamnă lege şi la interpretarea legilor, cum s-a întâmplat de nu ştiu câte ori, cel puţin de când sunt eu primar”, a spus atunci edilul.

În replică, viceprimarul Cosmin Andrei a explicat că toţi cei admişi în urma procedurii de selecţie s-au regăsit pe o listă scurtă, iar acţionarul majoritar (Consiliul Municipal – n.red.) îi selectează din acea listă.

Gheorghe Pricopi şi Constantin Zărnescu s-au adresat ulterior Consiliului Municipal, însă nu au reuşit să schimbe nimic.

Aşa se face că, luna trecută, Constantin Zărnescu s-a adresat instanţei solicitând anularea hotărârii de CL de numire a administratorilor Urban Serv. Dosarul a fost înregistrat pe 1 noiembrie. Reprezentanţii compartimentului juridic din cadrul Primăriei Botoşani au refuzat să ofere informaţii vizând acest proces, rezumându-se doar la a spune că vor susţine legalitatea HCL în instanţă.

 

Angajare suspectă şi la Nova Apaserv

 

Mioara Jurgiu a fost protagonista unei alte mutări suspecte. În mai 2017, fiica vicepreşedintelui PSD Botoşani Gheorghe Vâzdoagă, a câştigat un post de PR (n.r., relaţii publice) la Nova Apaserv după un concurs ridicol, anunţat târziu şi în care contracandidaţii au fost respinşi pe motive aberante (una dintre contracandidate a fost respinsă pentru că nu a scris pe o foaie separată ce conţine dosarul, deşi acesta era complet). Şeful CJ, Costică Macaleţi, spunea atunci că nu-l interesează situaţia de la Nova Apaserv, deşi Nova Apaserv este subordonată Consiliului Judeţean.

 

– Virginia CONSTANTINIU

 

 

Deja ai votat!